tove gick 66 day challenge

66 day challenge ändrade livet för Tove!

66 Day Challenge har verkligen förändrat mitt liv. Jag är mycket tacksam för detta säger Tove i en intervju med Ulrika Davidsson.

  • Namn: Tove Åkerman Stenman
  • Ålder: 51
  • Familj: Man och tre barn (29, 27 och 17 år) och rottweilern Falcon.
  • Yrke: VD och entreprenör inom marknadsundersökningsbranschen.
  • Intressen: Matlagning (var bland annat med i TV-programmet Halv åtta hos mig för några år sedan).
  • Läser: Gärna statistikböcker, som många tycker är trista, och deckare.
  • Lyssnar på: Hårdrock, framförallt Airbourne, ett australiensiskt band.

 

1.Vad fick dig att köra 66 Day Challenge?

Jag behövde ändra min livsstil på ett hållbart sätt. I november förra året hamnade jag i ambulans efter en kollaps. Jag hade, som hårt arbetande entreprenör hållit ett oerhört högt tempo de senaste 16 åren. Mycket arbete med liten tid för hälsosamma vanor hade resulterat i en ohälsosam övervikt. Jag höll ett tempo som en ung atlet, övervikten till trots, och stressen var konstant. De senaste 16 årens dygnet-runt-arbete med ett företag i tillväxt hade tagit ut sin rätt. Till slut stängde kroppen av och jag kollapsade några månader efter min 50-årsdag. Med ett 60-tal svimningsattacker per dygn så trodde jag, där och då i ambulansen, att livet var slut. Läkarna var förbryllade, jag var ju i övrigt fullt frisk. Men jag vägrade att bli sjukskriven. Det var en kamp utan dess like. Till slut var det en läkare som förstod mig och sa att, ”-du är en sådan person som inte bara kan tvärstanna, det skulle vara mer stressande för dig att bli helt sjukskriven än att sluta stressa”. En klok man, och han ”gick med på” att sjukskriva mig bara på 50%. Vi tog i hand på det. När jag tillfrisknat från den akuta fasen så bestämde jag mig. Nu skulle den farliga övervikten bort och istället ersättas med mer tid för en hållbar livsstil. Man kan säga att jag gick ner på heltid från att ha arbetat två heltidstjänster under många år. Där någonstans i tiden så googlade jag och hittade 66-day challenge.

2. Har du prövat andra metoder tidigare?

Jag har provat allt, LCHF, Itrim, ViktVäktarna, Nutrilett mfl, men det var inte förrän jag hittade Ulrikas 66-day challenge som polletten trillade ner. Det handlar inte bara om kroppen och det fysiska, det handlar även om det mentala. Jag antog utmaningen. De första 66 dagarna var avgörande för mitt mindset och för att hitta min egen balans i livet. När de 66 dagarna kommit till ända kunde jag enkelt fortsätta resan med mina egna kreativa recept, jag är nämligen en obotlig hobbygourmet-kock. En ny hållbar livsstil hade tagit form.

“Mitt råd till alla därute, ni som kanske precis som jag kämpat med övervikt i många år, att ta sig an 66 Day Challenge. Du kommer inte att ångra dig den dagen du står vid mållinjen. Det är värt allt!”

 

3. Förutom att tappa i vikt, har du märkt av andra effekter av 66 Day Challenge?

Jag är helt återställd från den kollaps jag erfor denna ödesdigra dag i november. Jag har fått en inre kraft och är mycket piggare. Både mentalt och fysiskt känns det som att jag blivit 20 år yngre. Jag har också lärt mig att prioritera mitt välmående. Förutom en hälsosam livsstil kostmässigt så blir det även flera härliga promenader varje dag. Att röra på mig har blivit ett välbehagligt inslag i vardagen.

4. Hur har de i din omgivning påverkats av din hälsoresa?

Många har blivit inspirerade och min bästa vän beställde hem boken 66 Day Challenge. Hon kör nu upplägget i boken och även hon ser positiva förändringar.

5. Vad är det viktigaste du kommer att ta med dig efter 66 Day Challenge?

När man skall nå ett hälsosamt BMI och gå ner i vikt så är det inte en quick fix, utan man behöver ändra sin livsstil. En viktig pusselbit som Ulrika skriver in i boken är att det är obotligt dumt att förse kroppen med mellanmål i tid och otid. Den insikten var en avgörande faktor för mig för att få igång ämnesomsättningen på allvar. Det blir ju av naturen inte lättare att lyckas med en viktminskning efter att du fyllt 50. Jag har också lärt mig att vara snäll mot mig själv, när jag misslyckats på vägen så har jag visat mig själv förståelse istället för förebråelse. Det har resulterat i att jag direkt kunnat ta upp tråden, varje gång jag snubblat på vägen.

6. Skulle du rekommendera andra att hoppa på 66 Day Challenge?

Absolut, mina kilon rasade för varje vecka som gick och mitt välmående ökade i rask takt. Jag har gått från 93 till 69 kg och efter 190 dagar gick jag i mål. Jag hade då tappat 24 kg. Den resan är värd allt! Men det bästa är ändå att jag lyckats förändra min livsstil, på mitt sätt, med de värdefulla knepen boken tillhandahåller. Jag kan nu konstatera att jag under en längre tid också hållit min målvikt, det är inte längre fråga om någon jojo-bantning. Målet har kommit för att stanna. Jag skulle vilja utdela priset ”Årets bok” till 66 Day Challenge, för så viktig har den varit för mig. Slutligen är mitt råd till alla därute, ni som kanske precis som jag kämpat med övervikt i många år, att ta sig an 66 Day Challenge. Du kommer inte att ångra dig den dagen du står vid mållinjen. Det är värt allt!

 

Tove gick en kurs inom konceptet 66 Day Challenge – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!