Annas framgångshistoria

38 kilo mindre i sängen!

38 kilo mindre i sängen på bröllopsnatten! Anna och Joakim antog utmaningen för att komma i form till sitt bröllop. Och det gav resultat. Den gemensamma sängen är numera 38 kilo lättare!

  • Namn:    Anna Lundin & Joakim Ruthström
  • Ålder:      Anna 42 & Jocke 41
  • Bor:         Visby, Gotland
  • Familj:    Josef 9 år, Ludde 3 år, Bosse 5 mån
  • Viktminskning: Anna -16 kg. Jocke – 22 kg

 

Vilken kurs har ni gått och vad fick er att anmäla er till just den kursen?
Vi har kört 66 Day Challenge + 2 veckor Kickstart Basic. Dock har vi endast fokuserat på kosten och inte tagit del av den träning som ingick i kurserna. Anledningen till att vi kom igång var faktiskt att vi fick kursen 66 Day Challenge i present av en vän. Hen hade själv gått den och rekommenderade den varmt. Och det kan vi också göra nu!

Har ni en längre hälsoresa som ni arbetat med eller ville göra en ”quick fix” för att  strama åt midjan?

Vi har alltid varit intresserade av kost och träning, men som för så många andra har kilona smugit sig på. Det är väl de klassiska fällorna, tidsbrist, graviditeter och bekvämlighet. Vi gillar båda när det händer mycket och tyvärr har hälsosam kost prioriterats bort i renoveringsprojekt, studier och husköp. Vilket har resulterat i en hel del kilon extra.

Har ni provat andra metoder eller kurser tidigare för att komma i form?
Det här är första gången vi gör något liknande tillsammans. Tidigare har vi provat det mesta av olika kurser och dieter men det har varit var och en för sig. Vi tror att en stor del i framgången är just att Ulrikas kurser är så enkla och bra att göra tillsammans. Man behöver inte heller anpassa kosten till barn utan kan bara addera lite pasta eller bröd till en del av måltiderna om de önskar detta. Det är också första gången vi provat en metod med riktig mat. Alltså där man faktiskt äter mat och inte ska leva på pulver eller någon orimlig diet.

Förutom att tappa i vikt, har ni märkt av för andra effekter av kursen?
Mindre fet hy, Piggare. Betydligt lägre vilopuls. Bättre sömn. Jocke har slutat snarka. Avsevärt mindre sug efter dålig mat. Uppsidorna är så många! Vi hade hoppats och trott på en viktnedgång men att vi dessutom skulle må så mycket bättre på så många olika plan var verkligen en positiv bonus!

Hur upplevde ni dessa veckor?
Vi ska inte sticka under stolen med att det har varit tufft mellan varven. Jocke var ganska hungrig i starten. Eftersom kursens veckor bygger på olika typer av metoder för olika veckor blev det väldigt tydligt vilka metoder som passade oss. Och vilka som inte funkar! Vissa veckor gick det enkelt och smidigt medan andra veckor var ganska tuffa. Men det var en väldigt bra erfarenhet, det hjälpte oss att hitta den metoden som passar just oss och som kommer att fungera och vara hållbar på sikt.

Vad är det viktigaste ni kommer att ta med er från Ulrikas kurser?
En reflektion över hur mycket bättre vi mår både psykiskt och fysiskt av bra mat. Mer handfast har vi gjort en egen mall för att skapa ett kostschema. Vi utgick från de metoder och rätter som vi tyckte passade oss bäst och använder detta som grund. Vi använder sen denna mall genom att välja två recept var som vi lagar varje vecka. Planen är att fortsätta med det här upplägget och sen köra kursen Kickstart Basic 2 veckor innan vi gifter oss i september.

 

Vill du också gå ner 20-kilo? – boka här!

Eller anta utmaningen, 66 Day Challenge! – boka här! 

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!