en viktresa av Rose-Marie

20-kilosklubben lyfte Rose-Marie ur depressionen

"När jag ställde mig på vågen och vägde in mig på 115 kg så var det brytpunkten och jag kände att jag måste göra något åt detta."

  • Namn: Rose-Marie Rasmusen
  • Familj: Man och barn

 

1.Vad fick dig att anmäla dig till 20-kilosklubben?

Jag anmälde mig för att jag märkte att jag hade börjat få svårt att röra mig. Jag blev andfådd väldigt snabbt och jag började må väldigt dåligt rent psykiskt av min övervikt. Jag hamnade i en ond spiral där jag blev sjukskriven på grund av depression och utmattningssymptom. Detta gjorde att jag började röra ännu mindre på mig och dessutom äta mer och helt fel kost. När jag ställde mig på vågen och vägde in mig på 115 kg så var det brytpunkten och jag kände att jag måste göra något åt detta.

2. Har du provat andra metoder tidigare?

Jag har varit en jojobantare tidigare som har provat det mesta. Jag har provat olika sorters pulverdieter men även GI metoden, men jag har aldrig lyckats behålla vikten utan jag har till och med gått upp i vikt. Jag har aldrig fått de rätta verktygen tidigare och inte heller rätt tänk för att kunna ändra min kost på lång sikt.

“Jag har aldrig fått de rätta verktygen tidigare och inte heller rätt tänk för att kunna ändra min kost på lång sikt.”

 

3. Förutom att tappa i vikt, har du märkt av andra effekter av 20-kilosklubben?

Under resan så har jag märkt av både stora och små förändringar. Precis innan jag började min viktresa så blev jag väldigt andfådd bara av att gå upp för trappan här hemma. Jag kunde inte lägga mina ben i kors utan att behöva flytta över hela kroppen på sidan för att kunna slänga över benet. Jag hade dessutom svårt att böja mig för att knyta skorna eller plocka upp något från golvet. Jag blev jättetrött och hade igen ork för någonting. Allt detta gjorde att jag gick ner i en tung depression. När jag började kursen kom de första positiva resultaten ganska fort. När jag började se skillnad på vågen så kom även andra effekter. Jag kunde börja böja mig lättare. Blev mindre andfådd och kunde gå upp för trappor utan att behöva stå och hämta andan. Jag blev gladare och gladare ju mer positiva förändringar jag märkte.

4. Hur har de i din omgivning påverkats av din hälsoresa?

Familjen har märkt av alla effekter men mest av allt att jag har blivit gladare och piggare. När min man såg vilka fantastiska resultat jag fick så hoppade han på kursen i vecka 9. Han har nu gått ner 15 kg!

5. Vad är det viktigaste du kommer att ta med dig från 20-kilosklubben?

Det jag kommer ta med mig är att jag inte ska äta så stora portioner mat jag tidigare gjorde. Jag ska försöka göra bra val när jag ska äta ute eller går på kalas eller andra festligheter. Sen kommer det säkert tillfällen då de lite bättre alternativen inte finns då får man äta med måtta och inte ta så stora portioner.

En sak jag tycker är bra att göra är att unna sig något kul när man gått ner tex 5 kg. Jag gjorde så under kursens gång att vid varje sånt delmål köpte mig något som jag önskat mig länge. Det kunde vara den där söta toppen jag inte kunnat få på mig tidigare men som nu passade tack vare viktnedgången. Det är kanske ytligt men det är såna saker som har varit viktiga för mig under min resa.

6. Skulle du rekommendera andra att hoppa på 20-kilosklubben?

Jag rekommenderar varmt att gå den här kursen om man behöver en livsförändring och en gång för alla bli av med de där extra kilona. Kursen är väldigt lätt att följa då man får färdiga kostplaner, med tillhörande inköpslistor och så självklart alla recept. Det var så skönt att inte behöva fundera ut vad man skulle äta varje dag och om det var nyttigt eller inte. Dessutom var alla recepten supergoda!

Dessutom uppskattade jag den slutna gruppen på Facebook, den har varit så inspirerande. Både för att se hur det går för de andra i gruppen men även kunna dela med sig av sin egen viktresa och känna att man kan inspirera andra. Det känns lite mer på riktigt när man kan visa de andra sina resultat och prata om vad som varit tufft eller hur smidigt det gått. Superbra också att Ulrika är inloggad varje dag så man har chans att ställa frågor och få svar direkt.

 

Rose-Marie gick kursen 20-kilosklubben – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!