Tillbaka till menyerna

Vecka 8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1249 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 762 Kcal

      Lammburgare med rödbetor och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 250 Kcal

      Keto Cheesecake brownies

  • Tisdag - 1481 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Asiatisk grön drink

    • Lunch - 762 Kcal

      Lammburgare med rödbetor och fetaost

    • Middag - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1043 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1287 Kcal

    • Frukost - 265 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon

    • Lunch - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1029 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert - 202 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Lördag - 1099 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Middag - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Mellanmål - 162 Kcal

      Mini västerbottenpizza med löjrom

    • Dessert

  • Söndag - 1433 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag - 391 Kcal

      Räktårta med vitlöksost och örter

    • Mellanmål

    • Dessert - 659 Kcal

      Rostad mandel och cashew cheesecake

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 77.5 gram

Fett: 90 gram

Protein: 72.4 gram

Energi: 1231.5 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Måndag middag 762 Kcal

    Lammburgare med rödbetor och fetaost

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - hemmagjorda lammburgare med Oopsies bröd och massa annat gott på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 762 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, örter, salt och svartpeppar.
    • Hacka rosmarin och soltorkade tomater och blanda ner i färsen.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Servera med Oopsies, sallad, rödlök, skivade rödbetor, fetaost, ajvar och cornichons.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Måndag dessert 250 Kcal

    Keto Cheesecake brownies

    Keto Cheesecake brownies - perfekt efterrätt att bjuda sina nära och kära på. Dessa brownies kan förvaras i kylen men går även att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret.
    • Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis.
    • Blanda ihop allt tills smeten blir jämn.
    • Knäck i ett ägg i taget och blanda.
    • Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten  med elvisp tills den blir mjuk och krämig.
    • Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen.
    • Ta sedan en kniv och dra runt i formen för ett fint mönster.
    • Strö över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt och skiva upp i brownies.

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Tisdag frukost 239 Kcal

    Asiatisk grön drink

    Den gröna smoothien ger ett enormt tillskott på klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter som i sin tur kan få stora effekter på din hälsa! En liter grön smoothie om dagen minskar också suget efter processad, onaturlig och onyttig mat. Drick och njut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i lime.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Tisdag lunch 762 Kcal

    Lammburgare med rödbetor och fetaost

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - hemmagjorda lammburgare med Oopsies bröd och massa annat gott på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 762 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, örter, salt och svartpeppar.
    • Hacka rosmarin och soltorkade tomater och blanda ner i färsen.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Servera med Oopsies, sallad, rödlök, skivade rödbetor, fetaost, ajvar och cornichons.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Tisdag middag 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Onsdag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Torsdag lunch 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Fredag dessert 202 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor
  • Lördag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Lördag lunch 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Lördag middag 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Lördag mellanmål 162 Kcal

    Mini västerbottenpizza med löjrom

    Detta recept på västerbottenpizza är både enkel, snabblagad och väldigt god. Servera som ett av plockmaten på ett festligare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 150 g västerbottenost
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl crème fraiche
    • 125 g löjrom
    • 2 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen.
    • Låt stå 10 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till åtta små pizzor.
    • Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Toppa pizzorna med crème fraiche, rödlök, löjrom och en dillkvist.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 150 g västerbottenost
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl crème fraiche
    • 125 g löjrom
    • 2 msk färsk dill
  • Söndag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Söndag middag 391 Kcal

    Räktårta med vitlöksost och örter

    I detta recept kan polarhjärtan bytas ut mot glutenfritt bröd eller så kan man baka egna polarkakor. För att hitta recept på brödet kan du söka på glutenfria polarkakor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör föst fyllningen genom att hacka räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner rödlök, riven vitlök, hackad basilika, créme fraiche och citronzest i skålen och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg rucola på ett fat. Lägg en skiva polarhjärtan över och lägg på hälften av räkröran.
    • Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på den resterande röran spara lite till toppen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Lägg räkor över tårtan och strö på salt och peppar.
    • Toppa med riven parmesanost och frön.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 659 Kcal

    Rostad mandel och cashew cheesecake

    Ljuvlig kaka som kan förvaras i frysen. Ta ut 20 min innan servering!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Botten
    • 4.5 dl skållade mandlar
    • 1 msk honung
    • 0.5 tsk salt
    • 10 st torkade dadlar
    Mandelcréme
    • 15 st torkade dadlar
    • 2 msk mandelsmör
    • 2 msk kokosolja
    • 0.2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk himalayansalt
    Cashewnötcréme
    • 400 g cashewnötter
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 3 msk mandelsmör
    • 1 tsk kanel
    • 1 krm vaniljpulver
    Topping mellan lager 1 och 2
    • 0.5 dl mandelspån
    • 1 dl mandlar

    Gör så här

    Cashewnötcrémen:

    • Blötlägg cashewnötterna över natten.
    • Häll av vattnet och torka av nötterna ordentligt.
    • Lägg nötterna i en matberedare och mixa några minuter.
    • Tillsätt alla andra ingredienser och mixa till en jämn créme.
    • Ställ in cashewnötscrémen i kylen.  

     

    Botten:

    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna några minuter tills de har fått färg.
    • Häll på honung och strö på lite salt.
    • Låt svalna något och lägg mandlarna i en matberedare.
    • Tillsätt dadlar och mixa till en massa.
    • Fördela massan i en form ca 20 cm i diameter.
    • Sätt in i frysen en liten stund.

    Mandelcrémen:

    • Blötlägg dadlar i i varmt vatten i 10 minuter.
    • Torka av dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med alla andra ingredienser.
    • Mixa till en jämn smet och bred över pajen.
    • Strö över mandelspån och bred på cashewnötcrémen.
    • Sätt in i frysen i 2 timmar och toppa med hackade, saltade mandlar.

     

    Ingredienser

    10 portioner

    Botten
    • 4.5 dl skållade mandlar
    • 1 msk honung
    • 0.5 tsk salt
    • 10 st torkade dadlar
    Mandelcréme
    • 15 st torkade dadlar
    • 2 msk mandelsmör
    • 2 msk kokosolja
    • 0.2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk himalayansalt
    Cashewnötcréme
    • 400 g cashewnötter
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 3 msk mandelsmör
    • 1 tsk kanel
    • 1 krm vaniljpulver
    Topping mellan lager 1 och 2
    • 0.5 dl mandelspån
    • 1 dl mandlar
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 4.5 msk olivolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 4 st torkade fikon
  • 4 msk valnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk kokossocker
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 4.5 dl skållade mandlar
  • 25 st torkade dadlar
  • 5 msk mandelsmör
  • 2.5 msk kokosolja
  • 400 g cashewnötter
  • 0.75 dl agavesirap
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 dl mandlar
Mejeri
  • 100 g keso mexican salsa
  • 200 g fetaost
  • 51 g smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 skiva ost
  • 2 msk gräddfil
  • 200 g chevreost
  • 8 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 375 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g västerbottenost
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 dl parmesan
  • 400 g Boursin Garlic & herbs
  • 1.2 dl mandelmjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk
  • 250 g lammfärs
  • 7 st ägg
  • 125 g nötfärs
  • 800 g lammytterfilé
  • 250 g handskalade räkor
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 2 st äggvitor
  • 53 gram skinka
  • 600 gram räkor i lag
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 3.15 st rödlök
  • 8 st salladsblad
  • 3 st kokta rödbetor
  • 0.5 st lime
  • 100 g bladspenat
  • 50 g mango (fryst)
  • 0.45 st gurka
  • 1 tsk ingefära
  • 60 g blandad sallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 0.5 st vattenmelon
  • 1 st granatäpple
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 6 st rödbetor
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st ananas
  • 0.33 st purjolök
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1.5 st citron
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl färska blåbär
  • 5 dl blandsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 6 st cocktailtomat
  • 1.25 st äpple
  • 4 st färska champinjoner
  • 50 g broccoli
  • 50 g blomkålsbuketter
  • 50 g rucola
Kryddor/smaksättare
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 tsk torkade örter
  • 2 msk ajvar relish
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk basilika
  • örter
  • 1 msk balsamico
  • 0.2 kruka färsk oregano
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 2.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 0.5 msk gräslök
  • basilikablad
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 1 tsk kanel
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st cornichongurkor
  • 4 styck oopsis bröd
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
  • 1.5 msk majonnäs
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 5 st lavendelblommor
  • 125 g löjrom
  • 300 g polarhjärtan
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk himalayansalt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!