Ljuvlig kaka som kan förvaras i frysen. Ta ut 20 min innan servering!
Gör så här
Cashewnötcrémen:
- Blötlägg cashewnötterna över natten.
- Häll av vattnet och torka av nötterna ordentligt.
- Lägg nötterna i en matberedare och mixa några minuter.
- Tillsätt alla andra ingredienser och mixa till en jämn créme.
- Ställ in cashewnötscrémen i kylen.
Botten:
- Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna några minuter tills de har fått färg.
- Häll på honung och strö på lite salt.
- Låt svalna något och lägg mandlarna i en matberedare.
- Tillsätt dadlar och mixa till en massa.
- Fördela massan i en form ca 20 cm i diameter.
- Sätt in i frysen en liten stund.
Mandelcrémen:
- Blötlägg dadlar i i varmt vatten i 10 minuter.
- Torka av dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med alla andra ingredienser.
- Mixa till en jämn smet och bred över pajen.
- Strö över mandelspån och bred på cashewnötcrémen.
- Sätt in i frysen i 2 timmar och toppa med hackade, saltade mandlar.