Tillbaka till menyerna

Vecka 40

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 697 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 279 Kcal

      Utflyktsmat - Omelett med keso och bär

    • Middag - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 540 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Middag - 122 Kcal

      Vegansk Algsoppa med tofu

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 565 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 122 Kcal

      Vegansk Algsoppa med tofu

    • Middag - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1017 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 839 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 265 Kcal

      Exotisk ananas med tonfiskröra

    • Middag - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 218 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 218 Kcal

      Coleslaw med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25 gram

Fett: 42.4 gram

Protein: 38.2 gram

Energi: 645.8 kcal

  • Måndag lunch 279 Kcal

    Utflyktsmat - Omelett med keso och bär

    En snabblagad omelett med färska bär och keso. Välj valfria bär efter säsong, i receptet finns det exempel på vilka bär du kan använda dig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg  i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter på medelstark värme tills den stelnar.
    • Lägg keson i mitten av omeletten och lägg på färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Måndag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ruccola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ruccola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple
  • Tisdag lunch 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ruccola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ruccola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Tisdag middag 122 Kcal

    Vegansk Algsoppa med tofu

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl vatten
    • 0.5 msk grönsaksbuljongpulver
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 5 st champinjoner
    • 3 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 10 g torkad algsallad
    • 75 g tofu
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära, vitlökcitronsaft och sesamolja.
    • Skiva champinjoner.
    • Strimla purjolök och selleri.
    • Skala och skiva moroten.
    • Lägg ner allt i soppan tillsammans med torkad algsallad.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda 2 minuter.
    • Skär tofu i tärningar och vänd ner i soppan innan servering.
    • Servera soppan i djupa skålar och toppa med gräslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl vatten
    • 0.5 msk grönsaksbuljongpulver
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 5 st champinjoner
    • 3 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 10 g torkad algsallad
    • 75 g tofu
    • 0.5 kruka färsk koriander
  • Onsdag lunch 122 Kcal

    Vegansk Algsoppa med tofu

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl vatten
    • 0.5 msk grönsaksbuljongpulver
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 5 st champinjoner
    • 3 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 10 g torkad algsallad
    • 75 g tofu
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära, vitlökcitronsaft och sesamolja.
    • Skiva champinjoner.
    • Strimla purjolök och selleri.
    • Skala och skiva moroten.
    • Lägg ner allt i soppan tillsammans med torkad algsallad.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda 2 minuter.
    • Skär tofu i tärningar och vänd ner i soppan innan servering.
    • Servera soppan i djupa skålar och toppa med gräslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl vatten
    • 0.5 msk grönsaksbuljongpulver
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 5 st champinjoner
    • 3 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 10 g torkad algsallad
    • 75 g tofu
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Onsdag middag 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Torsdag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g ruccola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g ruccola
    • 4 msk torkade tranbär

    Torsdag middag 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Fredag lunch 265 Kcal

    Exotisk ananas med tonfiskröra

    En halv ananas toppad med en tonfiskröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål.
    • Gröp ur ananasen och skär köttet i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken tunt.
    • Blanda med tonfisk, majonnäs, gräddfil, curry, mango chuttney, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott

    Fredag middag 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g ruccola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g ruccola
    • 4 msk torkade tranbär
  • Lördag middag 218 Kcal

    Coleslaw med äpple

    Ett hälsosamt tillbehör till en god hamburgare men passar även perfekt till en annan proteinkälla under en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strimla vitkål tunt.
    • Skala och strimla rödlök. Skala och riv morötterna.
    • Strimla äpplet fint. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål.
    • Häll såsen över vitkålssalladen och blanda om ordentligt.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 75 g tofu
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
  • 600 g laxfilé
  • 100 g tonfisk i vatten
Mejeri
  • 6 tsk smör
  • 3 msk keso
  • 150 g fetaost
  • 1 st skiva ost
  • 100 g chevreost
  • 1 msk gräddfil
  • 300 g crème fraiche
Frukt/grönt
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 4 st rödbetor
  • 100 g ruccola
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 5 st champinjoner
  • 3 cm purjolök
  • 3 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st ananas
  • 1 st salladslök
  • 50 g ärtskott
  • 1 st vitkål
  • 1 st rödlök
  • 1 st äpple
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 10 st valnöt
  • 10 g torkad algsallad
  • 4 msk grön pesto
  • 50 g pinjenötter
  • 4 msk torkade tranbär
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 msk grönsaksbuljongpulver
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 krm grillkrydda
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk mango chutney
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
Övrigt
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!