Tillbaka till menyerna

Vecka 37

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 248 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 220 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 6 gram

Fett: 11.7 gram

Protein: 6.1 gram

Energi: 158.1 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Onsdag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 tsk olivolja
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vita sesamfrön
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 tsk salt
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g bacon
  • 3 st ägg
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!