Tillbaka till menyerna

Vecka 34 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 352 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 352 Kcal

      Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 293 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 293 Kcal

      Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 941 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 496 Kcal

      Persikosallad med halloumiost

    • Middag - 445 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 290 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 17.9 gram

Fett: 32.7 gram

Protein: 23.9 gram

Energi: 469.2 kcal

  • Måndag lunch 352 Kcal

    Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Tisdag lunch 293 Kcal

    Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    Smarrig lunch eller middag med squash, pesto och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Svarva squash eller hyvla tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda med grön pesto.
    • Fördela salladen på fat och lägg på squashtagliatellen i mitten.
    • Lägg upp skinka runt om och lägg på tomater och oliver.
    • Strö på pumpafrön och dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Onsdag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Onsdag middag 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter
  • Fredag lunch 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 600 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 1 st grönt äpple
  • 1.5 st röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 0.5 st grön sparris
  • 3 st salladsblad
  • 0.5 dl körsbär
  • 0.6 kruka färsk basilika
  • 1 kruka krispsallad
  • 1.5 st persika
  • 0.3 st gurka
  • 2 st myntakvist
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 4 st svarta oliver
Mejeri
  • 0.5 dl gräddfil
  • 100 g halloumi
  • 150 g mozarella
  • 100 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk curry
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.3 msk salladskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 5 msk grön pesto
  • 0.5 msk pumpafrön
  • 3 tsk olivolja
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!