Tillbaka till menyerna

Vecka 2 800 kalorier

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 789 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 161 Kcal

      Julköttbullar

    • Middag - 396 Kcal

      Fylld paprika med lammfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 840 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Middag - 321 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 689 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 169 Kcal

      Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 846 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 321 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater

    • Middag - 293 Kcal

      Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 915 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 396 Kcal

      Fylld paprika med lammfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 869 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 695 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.4 gram

Fett: 45.7 gram

Protein: 58.1 gram

Energi: 805.9 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag lunch 161 Kcal

    Julköttbullar

    Hemmagjorda köttbullar med goda kryddor i! Det finns många varianter på denna krydd- blandning men de vanligaste ingredienser är stjärnanis, nejlikor, kanel, sichuan peppar och fänkålsfrön men även koriander, ingefära, muskot för att öka den aromatiska smakupplevelsen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 161 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 700 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 1 msk 5 kryddor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och riv gul lök och vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med ägg.
    • Smaksätt med 5 kryddor, salt och svartpapper.
    • Forma smeten till små köttbullar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna runt om i 7-8 min.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 700 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 1 msk 5 kryddor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Måndag middag 396 Kcal

    Fylld paprika med lammfärs

    Lammfärsfyllda paprikor med en rucolasallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl ruccola
    • 1 st peperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av parmesanosten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
    • Ugnsgratinera i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och peperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl ruccola
    • 1 st peperoni
  • Tisdag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Tisdag lunch 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Tisdag middag 321 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Onsdag lunch 169 Kcal

    Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Gör så här

    • Hyvla zucchini i långa strimlor med en potatisskalare.
    • Lägg strimlorna i en bunke och krydda med salt och peppar, blanda om.
    • Tillsätt basilika och parmesan.
    • Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
    • Tillsätt tomaterna med oljan och fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
    • Häll blandningen över zucchinin, blanda och servera.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Onsdag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse
  • Torsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Torsdag lunch 321 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 293 Kcal

    Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    Smarrig lunch eller middag med squash, pesto och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Svarva squash eller hyvla tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda med grön pesto.
    • Fördela salladen på fat och lägg på squashtagliatellen i mitten.
    • Lägg upp skinka runt om och lägg på tomater och oliver.
    • Strö på pumpafrön och dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Fredag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Fredag middag 396 Kcal

    Fylld paprika med lammfärs

    Lammfärsfyllda paprikor med en rucolasallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl ruccola
    • 1 st peperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av parmesanosten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
    • Ugnsgratinera i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och peperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl ruccola
    • 1 st peperoni
  • Lördag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Lördag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter
  • Söndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Söndag lunch 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Söndag middag 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 1200 g nötfärs
  • 250 g lammfärs
  • 250 g handskalade räkor
  • 100 g parmaskinka
  • 500 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 6 st röd paprika
  • 2 st schalottenlök
  • 2 dl ruccola
  • 2 st palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st ananas
  • 0.33 st purjolök
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 499.5 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 3 st zucchini
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 kruka krispsallad
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 0.25 st kålrot
  • 1 st morot
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk 5 kryddor
  • 3 krm torkade franska örter
  • 6.67 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 2.33 msk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 st lagerblad
  • 1 st hönsbuljongtärning
Mejeri
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 375 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 150 g Boursinost
  • 50 g riven parmesanost
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 dl gräddfil
  • 130 g krämig getost
Övrigt
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 st peperoni
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g cocktailkapris
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st liten sötpotatis
Torrvaror
  • 5 olivolja
  • 52 msk pinjenötter
  • 2 msk valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!