Tillbaka till menyerna

V.9 2023

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1070 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1356 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Dessert

  • Onsdag - 978 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 790 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Middag - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 963 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 199 Kcal

      Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

  • Lördag - 1460 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch

    • Middag - 854 Kcal

       Biff med bearnaise och auberginegratäng

    • Mellanmål - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Dessert - 99 Kcal

      Chokladdoppade fikon med hasselnötter

  • Söndag - 1819 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Lunch - 753 Kcal

      Krämig gurksallad med fetaost

    • Middag - 632 Kcal

      Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert - 77 Kcal

      Fruktspett

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.2 gram

Fett: 77.4 gram

Protein: 67.5 gram

Energi: 1205.1 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Tisdag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Tisdag mellanmål 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Torsdag middag 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
  • Fredag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Fredag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Fredag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Fredag dessert 199 Kcal

    Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

    Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
    • Blanda om.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
    •  Riv chokladen över och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag middag 854 Kcal

     Biff med bearnaise och auberginegratäng

    Köttbit med en gräddig auberginegratäng och en klick bearnaise sås till. Välj fritt bland ryggbiff, entrecote eller fläskkarré!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 854 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225°C.
    • Smörj en gratängform med smör.
    • Skiva auberginen i tunna skivor, finhacka vitlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn aubergineskivor, vitlök och purjolök i en kastrull någon minut.
    • Häll på grädde och låt koka ihop under 5 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Häll allt i gratängformen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Lördag mellanmål 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Lördag dessert 99 Kcal

    Chokladdoppade fikon med hasselnötter

    En hälsosam variant av påskgodis! Kul att pyssla med för både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 99 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Dela fikon. Doppa fikon i choklad och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på hackade hasselnötter.
    • Låt stelna i kylen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk hasselnötter
  • Söndag frukost 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Söndag lunch 753 Kcal

    Krämig gurksallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 5 st rädisor
    • 300 g fetaost
    • 3 msk dill
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 st citron

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, avokado, rädisor i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär fetaosten i kuber och lägg i skålen.
    • Blanda ner dill, yoghurt, honung, salt, peppar och smaka av med citronsaft.
    • Lägg salladen i en skål och toppa med lite fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 5 st rädisor
    • 300 g fetaost
    • 3 msk dill
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 st citron

    Söndag middag 632 Kcal

    Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    Rör ihop en smakrik köttfärsröra och ber ut röran i tortillabrödet. Spara 2 tortillabröd och gör iordning så att du har en portion klar till rester!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 632 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda alla ingredienser till brödet och bred ut i 4 runda tortillor tunt på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 min.
    • Ta lite kallt vatten på baksidan av pappret så att brödet lättare släpper.
    • Lägg upp 2 bröd (spara de andra 2)
    • Fördela sallad på tortillan.
    • Skiva tomaterna och lägg över.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om i några minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i färsen.
    • Låt steka någon minut.
    • Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar.
    • Fördela köttfärsröran över salladen och toppa med gräddfil och pepperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni

    Söndag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Söndag dessert 77 Kcal

    Fruktspett

    Festliga fruktspett med ringlad choklad över - perfekt efterrätt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad

    Gör så här

    • Skär bort skalet på kiwi, mango och melonerna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och trä på spetten.
    • Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över spetten.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad
Mejeri
  • 8.5 dl naturell yoghurt
  • 150 g halloumi
  • 105 tsk smör
  • 135 g mozarella
  • 5 dl grädde
  • 4 dl riven ost
  • 3 dl mjölk
  • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 300 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 125 g keso
  • 2 msk gräddfil
Övrigt
  • 10 dl Bär
  • 5 st gröna oliver
  • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
  • 100 g kalamataoliver
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 8 st jordgubbe färsk
  • 2 msk flädersaft
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 3 dl bär (frysta)
  • 125 g mörk choklad
  • 7 st träspett
Frukt/grönt
  • 100 g brysselkål
  • 1.75 st rödlök
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 30 g bladspenat
  • 8 st cocktailtomat
  • 20 cm purjolök
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 2 st mango
  • 90 g blandad sallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 1.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 4 st nektarin
  • 1 st lime
  • 2 st aubergine
  • 2 st salladsblad
  • 1 st rött äpple
  • 3 st selleristjälk
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st gurka
  • 1 st avokado
  • 5 st rädisor
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 styck tomat
  • 2 st grön kiwi
  • 2 st plommon
  • 200 g galiamelon
  • 0.5 dl fryst mango
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl mandelspån
  • 4 st torkade fikon
  • 2 msk hasselnötter
  • 4 msk valnötter
  • 3 tsk honung
  • 70 gram sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl mandel
  • 12 st torkade dadlar
  • 4 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kakao
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk basilika
  • 1.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 st dillkvistar
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 msk dill
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk paprikapulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g hamburgare
  • 1 st hel kyckling
  • 7 st ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 600 g kycklingfilé
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 50 g kycklingbacon
  • 700 g entrecote
  • 2 skivor skinka
  • 200 g nötfärs
  • 5 st pepperoni

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!