Tillbaka till menyerna

v.39

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 945 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.6 gram

Fett: 56.9 gram

Protein: 73.3 gram

Energi: 945.3 kcal

  • Måndag lunch 554 Kcal

    kesopizza

    Kesopizza med lufttorkad skinka

    Här får du prova att göra pizzabotten av keso. Inte dumt alls!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven parmesanost
    • 1 krm torkad oregano
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 6 st svarta oliver
    • 6 st färska champinjoner
    • 125 g mozzarella
    • 1.5 dl pizzasås
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 8 st cocktailtomater
    • 2 st basilikakvistar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Knäck ägg i en bunke och häll ner keso.
    • Mixa ägg och keso till en slät smet med en stavmixer.
    • Skala och riv vitlök och rör ner den i smeten tillsammans med riven parmesan och oregano.
    • Häll smeten på ugnsplåten så den får en rund form.
    • Ställ in i ugnen i 25 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Kärna ur och skiva oliver.
    • Skiva champinjoner och mozzarella.
    • Bred på pizzasås på bottnen och lägg sedan på rödlök, champinjoner, oliver och mozzarella.
    • Ställ in pizzan i ugnen i 10-15 minuter.
    • Dela cocktailtomater i två delar.
    • Lägg skivor av lufttorkad skinka på pizzan och toppa med cocktailtomater och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven parmesanost
    • 1 krm torkad oregano
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 6 st svarta oliver
    • 6 st färska champinjoner
    • 125 g mozzarella
    • 1.5 dl pizzasås
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 8 st cocktailtomater
    • 2 st basilikakvistar

    Måndag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 1 dl riven parmesanost
  • 125 g mozzarella
  • 4 msk gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 225 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.25 st rödlök
  • 6 st färska champinjoner
  • 8 st cocktailtomater
  • 10 st grön sparris
  • 0.7 st gurka
  • 3 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 4 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm torkad oregano
  • 2 st basilikakvistar
  • 2 msk färsk dill
Övrigt
  • 6 st svarta oliver
  • 1.5 dl pizzasås
Torrvaror
  • 2 tsk sesamfrö
  • 2 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.