Tillbaka till menyerna

V. 20

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1038 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Lunch - 502 Kcal

      Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    • Middag - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 457 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 253 Kcal

      Varm avokadocréme med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1195 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 548 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 221 Kcal

      Augustisallad med skinka

    • Middag - 321 Kcal

      Äggröra med bresaola

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1752 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1496 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 635 Kcal

      Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1111 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 551 Kcal

      Ostburgare med mango och chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.3 gram

Fett: 69.3 gram

Protein: 59.5 gram

Energi: 1085.3 kcal

  • Måndag frukost 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Måndag lunch 502 Kcal

    Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    En favoritkombination i en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 502 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i större bitar och lägg i en skål.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och persilja.
    • Lägg salladen på ett stort fat och lägg rödbetsblandningen över.
    • Smula fetaost över och lägg på granatäpplekärnor.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt.
    • Toppa salladen med valnötter och dekorera med en citronklyfta och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Tisdag middag 253 Kcal

    Varm avokadocréme med ägg

    En mättande och lyxig frukost som passar bra till helgen! Eller varför inte som en del i en mysig brunch?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg

    Gör så här

    • Gröp ur avokado och lägg i en skål.
    • Skala och pressa vitlöken och lägg i skålen.
    • Tillsätt salt, peppar, limesaft och persilja.
    • Mosa med en gaffel och blanda om.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smörj en liten ugnsform med olivolja och lägg ner avokadocrémen.
    • Knäck ägg över och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg
  • Onsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Onsdag lunch 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Onsdag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 221 Kcal

    Augustisallad med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 0.33 dl gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.67 msk senap
    • 3 tsk torkad dragon
    • 1 tsk honung
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g grönsallad
    • 30 gram skinka

    Gör så här

    1. Dela sparrisen.
    2. Skala och skär morötter i stavar.
    3. Hetta upp en kastrull med vatten och koka sparris och morötter i ca 3 minuter.
    4. Lägg ner sugarsnaps de sista sekunderna.
    5. Häll av vattnet och skölj kallt.
    6. Blanda gräddfil, senap, hackad dragon, honung, äggula, salt och peppar i en skål.
    7. Skiva rädisor och strimla purjolök.
    8. Blanda ner alla grönsaker i skålen.
    9. Fördela de krämiga grönsakerna över lite hackad sallad och servera med några skivor lufttorkad skinka.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 0.33 dl gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.67 msk senap
    • 3 tsk torkad dragon
    • 1 tsk honung
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g grönsallad
    • 30 gram skinka

    Torsdag middag 321 Kcal

    Äggröra med bresaola

    En tallrik fylld med lite allt möjligt - krämig äggröra, lite bresaola, paprika, grapefrukt och spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat

    Gör så här

    • Börja med att skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken några minuter.
    • Lägg lök på en tallrik och fördela tärnad paprika bredvid.
    • Hetta upp en liten stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Rör under tiden äggen stelnar till en krämig äggröra och krydda med salt och peppar.
    • Fördela äggröran bredvid grönsakerna och klyfta grapefrukten.
    • Placera grapefrukt och spenat bredvid äggröran och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat
  • Fredag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Fredag lunch 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag middag 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag middag 635 Kcal

    Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    Snabblagad och god maträtt som passar både till lunch eller middag. Gör en extra portion och spar i kylen och ät dagen efter till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Skär av ändarna på sparrisen och skala bort skalet.
    • Koka i lättsaltat vatten i 7 minuter.
    • Häll av vattnet och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Bryn köttet 3 minuter per sida i smör och servera med sparris, bearnaisesås och lite rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • Söndag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Söndag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Söndag middag 551 Kcal

    Ostburgare med mango och chilisås

    Laga en fräsch ostburgare som du serverar på salladsblad tillsammans med färsk mango och avokado. Gör en extra portion och spar i kylen och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 120 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 0.33 st avokado
    • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
    • 0.15 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgaren på bägge sidor 4-5 min per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg på en ostskiva och låt den smälta över hamburgaren i stekpannan.
    • Skala och strimla rödlök och låt steka någon minut bredvid hamburgaren.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg hamburgaren över tillsammans med rödlök.
    • Skär skivor av mango och avokado och lägg vid sidan om.
    • Servera med en klick mango och chilisås.
    • Toppa med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 120 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 0.33 st avokado
    • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
    • 0.15 kruka färsk basilika
Frukt/grönt
  • 0.25 st ananas
  • 1.5 st grapefrukt
  • 0.75 st gurka
  • 0.5 st päron
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 10 g blandad sallad
  • 0.25 st granatäpple
  • 1.25 st citron
  • 3 st squash
  • 2.5 st gul lök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 50 g rucola
  • 255 g vit sparris
  • 500 g sparris
  • 1.83 st avokado
  • 1 tsk limesaft
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 6 st salladsblad
  • 4 st morot
  • 1.33 st mango
  • 1 styck tomat
  • 2 st rödlök
  • 0.5 st lime
  • 100 g sugarsnaps
  • 10 st rädisor
  • 5 cm purjolök
  • 75 g grönsallad
  • 0.75 st röd paprika
  • 1 dl babyspenat
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 tsk citronzest
  • 100 g ärtskott
  • 4 st blomkålsstånd
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1.2 tsk salt
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 4 msk grön pesto
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.15 kruka färsk basilika
Övrigt
  • 1 dl is
  • 3.5 msk majonnäs
  • 0.67 msk senap
  • 2 skiva Bresaola
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 4 st träspett
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 100 g kalamataoliver
  • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
Torrvaror
  • 5.5 msk olivolja
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 2 msk valnötter
  • 200 g konserverade tomater
  • 2 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 3 dl kaffe
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 400 g krossade tomater
Mejeri
  • 275 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2.25 dl crème fraiche
  • 2.33 dl gräddfil
  • 29 tsk smör
  • 125 g keso
  • 4 msk kesella
  • 50 g mozzarella
  • 1 st skiva ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 220 g torskrygg
  • 30 gram skinka
  • 180 g tonfisk
  • 250 g fläskkarré
  • 150 g ryggbiff
  • 600 g kycklingfilé
  • 120 g hamburgare

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!