Tillbaka till menyerna

Tinas vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1029 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 194 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Middag

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Dessert

  • Onsdag - 1180 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 507 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 720 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1137 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 639 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 405 Kcal

      Bakad fetaost med tomater

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.8 gram

Fett: 47.5 gram

Protein: 57.4 gram

Energi: 772.3 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Måndag middag 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag mellanmål 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och fräsch frukost med mättande keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Onsdag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
  • Fredag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Fredag lunch 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Lördag lunch 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Söndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Söndag lunch 405 Kcal

    Bakad fetaost med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Lägg fetaost, tomater, oliver på en liten ugnsfast form.
    • Krydda med salt, svartpeppar och örtagårdskydda.
    • Ringla över honung och sätt in i ugnen i 10 min.
    • Toppa med rosmarin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0 kvist färsk rosmarin
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 75 g halloumi
  • 100 g halloumiost
  • 2 msk keso
  • 1 msk gräddfil
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st squash
  • 6 klyfta vitlök
  • 8 st grön sparris
  • 525 g cocktailtomater
  • 1.5 st gul lök
  • 2 st selleristjälk
  • 0.5 st mango
  • 1 st kiwi
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1 st avokado
  • 0.33 st lime
  • 0.25 st zucchini
  • 32 g rucola
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 6 st färska champinjoner
  • 10 st cocktailtomat
  • 100 g körsbärstomater
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk fiskfond
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 3 tsk kycklingfond
  • 0.33 msk basilika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 3.2 tsk torkade örter
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • färsk rosmarin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g torskfile
  • 200 g handskalade räkor
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 100 g lövbiff
  • 300 g kycklingfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 200 g konserverade tomater
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 5 st jalapenoring
  • 1.5 tsk flytande honung
Övrigt
  • 200 g frysta grönsaker
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
  • 30 g havremusli
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 80 g soltorkade tomater
  • 10 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!