Tillbaka till menyerna

Sommar 24_3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.9 gram

Fett: 39.8 gram

Protein: 59.7 gram

Energi: 802.8 kcal

  • Måndag frukost 76 Kcal

    Detox My Morning

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Måndag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Måndag middag 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja
  • Tisdag frukost 76 Kcal

    Detox My Morning

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Tisdag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Tisdag middag 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök
  • Torsdag frukost 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Torsdag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Fredag frukost 418 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 5 cm gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Dela tomat och skiva gurka.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 5 cm gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Fredag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Fredag middag 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept som du hittar i receptbanken: "glutenfria morotsfrallor med sesamfrön". Totala receptet för frallorna är 6 st som du kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 361 Kcal

    Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    Tunna skivor skinka och champinjoner i en smakrik tomatsås - serveras med en fräsch sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på skinkskivorna.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn skinkskivor och champinjoner runt om tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på tomater, honung och låt koka 10 minuter.
    • Strö på salt, peppar och färska örter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Lördag middag 368 Kcal

    Salccicia och grönsaksplåt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen och gröp ur lite av insidan.
    • Lägg squashinnehållet på en ugnsplåt.
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna.
    • Häll på lite honung och strö på salt och peppar.
    • Toppa med nötter.
    • Lägg halvorna på ugnsplåten tillsammans med korv, tomater och oliver.
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö på salt och peppar och häll på olivolja.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på rosmarin och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin
  • Söndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 361 Kcal

    Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    Tunna skivor skinka och champinjoner i en smakrik tomatsås - serveras med en fräsch sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på skinkskivorna.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn skinkskivor och champinjoner runt om tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på tomater, honung och låt koka 10 minuter.
    • Strö på salt, peppar och färska örter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Söndag middag 156 Kcal

    Skagenröra i salladsblad

    En klassisk och god skagenröra som serveras i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Söndag mellanmål 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar
Frukt/grönt
  • 12 tsk ingefära
  • 4 st citron
  • 4 st små plommontomater
  • 15 gurka
  • 100 g blandad sallad
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 0.75 st paprika
  • 1.25 st rödlök
  • 11 st cocktailtomat
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk gul lök
  • 13 st salladsblad
  • 2 st paprikaringar
  • 3 tsk citronzest
  • 1 st morot
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st lime
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 10 st champinjoner
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 st squash
  • 250.5 g cocktailtomater
  • 1 st fänkål
Torrvaror
  • 6.5 tsk agavesirap
  • 5.5 tsk olivolja
  • pinjenötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 4 tsk honung
  • 6 st valnöt
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk cayennepeppar
  • bladpersilja
  • 3 msk balsamico
  • 1 tsk ketjap manis
  • 2.5 krm örtagårdskrydda
  • 2.5 msk persilja
  • 1 krm Srirachasås
  • 5 msk dill
  • 50 g pad thai woksås
  • 1 msk oregano
  • 1 msk rosmarin
  • färsk rosmarin
  • 1.5 msk färsk dill
Mejeri
  • 200 g buffelmozzarella
  • 50 g tärnad fetaost i olja
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 1.5 tsk smör
  • 1 skiva ost
  • 4 msk crème fraiche
  • 125 g chevreost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 150 g nötfärs
  • 41 skiva bacon
  • 8 st ägg
  • 525 g handskalade räkor
  • 380 g kycklingfilé
  • 20 g rökt kalkon
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g tunnskivad skinka (HK)
  • 175 g salcciakorv
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 10 st svarta oliver
  • 80 g stenbitsrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.