Tillbaka till menyerna

Sommar 2024 Säsongsbetonad meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1461 Kcal

    • Frukost - 409 Kcal

      Yoghurt med fruktmüsli och frukt

    • Lunch - 402 Kcal

      Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert - 259 Kcal

      Fruktmüsli

  • Tisdag - 1397 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Middag - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1544 Kcal

    • Frukost - 413 Kcal

      Keso med fruktmüsli och kiwi

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 401 Kcal

      Lyxiga riswraps med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 906 Kcal

    • Frukost - 309 Kcal

      Jordgubbssmoothie

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1098 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Middag - 456 Kcal

      Krabba med senapsmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1439 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 735 Kcal

      Grillkväll

    • Mellanmål

    • Dessert - 287 Kcal

      Raw grekisk sommarpaj

  • Söndag - 1766 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch - 735 Kcal

      Grillkväll

    • Middag - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.1 gram

Fett: 87.8 gram

Protein: 73.2 gram

Energi: 1372.9 kcal

  • Måndag frukost 409 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli och frukt

    Fruktig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär nektarin i mindre bitar och lägg på yoghurten tillsammans med blåbär och fruktmüslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Måndag lunch 402 Kcal

    Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    Torskrygg med en god currydressing som serveras med blomkål och rädisor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torsken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka 2 minuter per sida och häll på ½ dl vatten.
    • Låt ångkoka några minuter tills fisken är klar, ca 3 min.
    • Lägg ner blomkålsbuketter vid sidan om och låt steka någon minut.
    • Bland ner dill och pressa lite citronsaft över.
    • Servera med skivade rädisor och currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Måndag dessert 259 Kcal

    Fruktmüsli

    Knaprig och god müsli smaksatt med torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn och solroskärnor på en ugnsplåt.
    • Hacka nötterna, lägg på plåten och blanda om med lite salt och kanel.
    • Ringla över honung och blanda ner vatten och rapsolja.
    • Rosta i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då så inget bränns.
    • Blanda ner den torskade frukten och förvara i en glasburk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar
  • Tisdag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Tisdag lunch 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Tisdag middag 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 413 Kcal

    Keso med fruktmüsli och kiwi

    Servera gärna med gul kiwi, så söt och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st gul kiwi
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skär kiwi i mindre bitar och lägg på keson tillsammans med fruktmüsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st gul kiwi
    • 1 dl fruktmüsli

    Onsdag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 401 Kcal

    Lyxiga riswraps med grönsaker

    Lättlagade riswraps med krispigt innehåll som dippas i en sojadressing med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser.
    • Skala och strimla grönsakerna.
    • Blötlägg risbladen, ett i taget i 30 sek.
    • Ta upp och lägg på grönsakrna och några korianderblad.
    • Rulla ihop och strö på sesamfrön.
    • Servera rullarna på ett stort fat med groddar tillsammans med dippsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili
  • Torsdag frukost 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Torsdag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Torsdag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola
  • Fredag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Fredag lunch 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Fredag middag 456 Kcal

    Krabba med senapsmajonnäs

    Bjud familjen på en god krabba med senapsmajonnäs - du kan byta ut krabba mot 200 g färska räkor om du vill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st citron
    Senapsmajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela krabban och lägg på ett fat tillsammans med ärtskott och citron.
    • Blanda ihop ingredienserna till senapsmajonnäsen och ät med krabban!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st citron
    Senapsmajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 300 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Smarriga pannkakor att tillaga till frukost eller mellanmål, toppa med valfria färska bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. 
    • Servera med vispad grädde och färsk frukt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Lördag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Lördag middag 735 Kcal

    Grillkväll

    Grilla ute eller sätt ugnen på grill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skär kyckling i bitar. Skala och riv vitlök och lägg i en skål tillsammans med kyckling, ketjap manis, salt och peppar.
    • Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar och citronsaft.
    • Ställ kyckling och lax kallt och låt marinera minst en timme innan grillning. Blötlägg spetten.
    • Lägg sallad i en skål. Skala och strimla rödlök. Skala och strimla moroten. Lägg alla grönsaker på salladen
    • Blanda ihop citroncréme i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär palsternacka i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
    • Trä upp kyckling och lax på spett.  Grilla runt om i ca 10 minuter tills köttet är genomstekt och har fått fin färg. Grilla korvarna några minuter.
    • Servera med rostad palsternacka, sallad och citroncréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Lördag dessert 287 Kcal

    Raw grekisk sommarpaj

    Lyxa till helgen med en grekisk sommarpaj med härlig frukt och bär topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 2 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 2 dl jordgubbar
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Lägg bakplåtspapper i en pajform ca: 24 x 24 cm.
    • Kärna ut dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med paranötter och citronzest.
    • Mixa till en gryning massa och tryck ut i pajformen.
    • Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
    • Fördela yoghurt i pajskalet och strö på hallon och jordgubbar.
    • Skär äpplet i mindre bitar och gröp ur granatäpplekärnor och strö över pajen.
    • Ringla lite honung över och strö på pistagenötter.
    • Dekorera med färsk mynta och servera direkt.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 2 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 2 dl jordgubbar
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 300 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Smarriga pannkakor att tillaga till frukost eller mellanmål, toppa med valfria färska bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. 
    • Servera med vispad grädde och färsk frukt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Söndag lunch 735 Kcal

    Grillkväll

    Grilla ute eller sätt ugnen på grill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skär kyckling i bitar. Skala och riv vitlök och lägg i en skål tillsammans med kyckling, ketjap manis, salt och peppar.
    • Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar och citronsaft.
    • Ställ kyckling och lax kallt och låt marinera minst en timme innan grillning. Blötlägg spetten.
    • Lägg sallad i en skål. Skala och strimla rödlök. Skala och strimla moroten. Lägg alla grönsaker på salladen
    • Blanda ihop citroncréme i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär palsternacka i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
    • Trä upp kyckling och lax på spett.  Grilla runt om i ca 10 minuter tills köttet är genomstekt och har fått fin färg. Grilla korvarna några minuter.
    • Servera med rostad palsternacka, sallad och citroncréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Söndag middag 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 304 tsk smör
  • 8 msk gräddfil
  • 2 msk keso
  • 600 g fetaost
  • 5 dl grädde
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl keso, 4%
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 250 g mozzarellakulor
  • 8 msk crème fraiche
  • 3 dl grekisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 0.25 st nektarin
  • 0.5 dl blåbär
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 0.75 st citron
  • 3 st rädisor
  • 20 st grön sparris
  • 2.1 st gurka
  • 6 msk citronsaft
  • 6 tsk citronskal
  • 8 st citronklyfta
  • 1 st salladsblad
  • 300 g bladspenat
  • 3 kruka färsk basilika
  • 450 g färgglada tomater
  • 1 st gul kiwi
  • 4 st morot
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl vitkål
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 2 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st apelsin
  • 1 st banan
  • 2 st gul lök
  • 500 g vit sparris
  • 600 g sparris
  • 32 st cocktailtomat
  • 1.5 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 50 g ärtskott
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 dl grönsallad
  • 2.5 tsk citronzest
  • 4 st palsternacka
  • 10 st dadlar (färska)
  • 2 dl hallon (färska)
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 st rött äpple
  • 1 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g torskrygg
  • 850 g laxfilé
  • 11 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 600 g ryggbiff
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 4 st stockholmare
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 4 msk färsk dill
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 3 msk ljus soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk persilja
  • 0.5 msk gräslök
  • 2 tsk ketjap manis
  • 5 krm örtagårdskrydda
  • 0.5 dl färsk mynta
Övrigt
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 3 msk majonnäs
  • 300 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 st krabba
  • 0.5 msk senap
  • 40 gram Äppelmos sockerfri
  • 6 dl frukt och bär
  • 16 st grillspett
Torrvaror
  • 4 tsk sesamfrö
  • 10 tsk olivolja
  • 10 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad papaya i tärningar
  • 1 dl torkad mango i tärningar
  • 6 dl mandelmjöl
  • 6 msk fiberhusk
  • 2.5 msk sesamfrön
  • 8 st risblad
  • 0.5 dl pistagenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!