Tillbaka till menyerna

Sallad

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1431 Kcal

    • Frukost - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 446 Kcal

      Laxsallad med pesto

    • Mellanmål - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Dessert

  • Tisdag - 1248 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Pocherat ägg med avokadosallad

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1475 Kcal

    • Frukost - 457 Kcal

      Omelett med broccoli och rökt lax

    • Lunch - 352 Kcal

      Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag - 667 Kcal

      Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1426 Kcal

    • Frukost - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Lunch - 574 Kcal

      Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1089 Kcal

    • Frukost - 208 Kcal

      Utflyktsmat - Omelett med grönsaker

    • Lunch - 449 Kcal

      Italiensk varm sallad

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1032 Kcal

    • Frukost - 137 Kcal

      Mangosallad

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 909 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Lunch - 513 Kcal

      Varmrökt lax med avokado

    • Middag - 174 Kcal

      Mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.4 gram

Fett: 79.8 gram

Protein: 80.1 gram

Energi: 1229.9 kcal

  • Måndag frukost 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Måndag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 446 Kcal

    Laxsallad med pesto

    Släng ihop alla ingredienser, på med lite pesto och dekorera med lite citronklyftor så har du en fräsch sallad på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär salladen och lägg i en skål.
    • Skiva tomater, avokado och rödlök och lägg över salladen.
    • Skiva champinjonerna och blanda med pesto i en skål.
    • Fördela champinjonröran och laxen över salladen.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Måndag mellanmål 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
  • Tisdag frukost 400 Kcal

    Pocherat ägg med avokadosallad

    Laga en lyxig frukost till helgen, avokadosallad med två st pocherade ägg till, enkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Gör så här

    • Skär avokado i mindre bitar.
    • Dela tomater och strimla rödlök.
    • Lägg allt i en skål och blanda ner olja, lime, koriander, salt och peppar.
    • Pochera äggen och lägg upp på en tallrik och servera med avokadosalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Tisdag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Tisdag middag 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott
  • Onsdag frukost 457 Kcal

    Omelett med broccoli och rökt lax

    Enkel frukost, lunch eller mellis. Tillaga en god matig omelett som innehåller bland annat broccoli, lax och fetaost. Servera med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, vatten, salt och svartpeppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär mindre buketter av broccolin.
    • Lägg på rödlök, broccoli.
    • Smula över fetaost och lax.
    • Låt stå i stekpannan i 3-5 minuter på låg värme.
    • Toppa med färsk oregano och pressa lite citron över omeletten.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Onsdag lunch 352 Kcal

    Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Onsdag middag 667 Kcal

    Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    Lyxig middag att laga i både till vardag och till fest - renskavsgryta med en fräsch kålsallad, toppa maträtten med tärnad halloumi och granatäppelkärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 667 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskav med lök.
    • Skär kantareller i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt grädde, vitlök, köttbuljong, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Låt sjuda i 10 min.
    • Strimla kål och lägg i en skål.
    • Blanda ner purjolök, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Lägg upp kålsallad på ett uppläggningsfat.
    • Skiva och tärna Halloumi.
    • Stek osten gyllenbruna några minuter i en stekpanna med olivolja. 
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Lägg på renskav på salladen och toppa med Halloumi, granatäpple och gräslök.
    • Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon
  • Torsdag frukost 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Torsdag lunch 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Torsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 1 msk olivolja
  • Fredag frukost 208 Kcal

    Utflyktsmat - Omelett med grönsaker

    Vegetariskt omelett med grönsaker, välj de grönsaker du har hemma! Denna omelett kan enkelt tas med under en utflykt och kan ätas kall!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 208 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Vispa ihop äggen i en skål och salta och peppar.
    • Häll ner äggen i stekpannan och lägg på spenat och grönsaker.
    • Låt grädda 2-3 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Fredag lunch 449 Kcal

    Italiensk varm sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 10 st gröna oliver
    • 10 st svarta oliver
    • 0.5 paket kikärtor
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g rucola
    • 150 g manchegoost
    • 100 g salami
    • 125 g parmaskinka

    Gör så här

    • Skiva och skär champinjoner i klyftor.
    • Skala och skär rödlök i skivor.
    • Skär paprika, tomater och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker.
    • Blanda ner oliver och kikärtor tillsammans med pesto, salt och svartpeppar.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Skär tunna skivor av ost och lägg på tallriken tillsammans salami och skinka.
    • Dekorera med lite färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 10 st gröna oliver
    • 10 st svarta oliver
    • 0.5 paket kikärtor
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g rucola
    • 150 g manchegoost
    • 100 g salami
    • 125 g parmaskinka

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
  • Lördag frukost 137 Kcal

    Mangosallad

    En somrig mangosallad som passar utmärkt som grilltillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 137 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker och mango i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner med koriander, olja och limesaft.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Lördag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag middag 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Söndag lunch 513 Kcal

    Varmrökt lax med avokado

    Laxsallad med avokado, paprika och oliver - ta med som picknick eller på en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g varmrökt lax
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0 st gul paprika
    • 0.5 st gurka
    • 5 st gröna oliver
    • 0.5 dl coleslaw

    Gör så här

    • Lägg lax på en tallrik med sallad.
    • Skiva avokado.
    • Skär paprika och gurka i skivor och lägg över salladen tillsammans med avokado.
    • Lägg på några oliver och servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g varmrökt lax
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0 st gul paprika
    • 0.5 st gurka
    • 5 st gröna oliver
    • 0.5 dl coleslaw

    Söndag middag 174 Kcal

    Mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär mozzarellan i skivor.
    • Skär tomaterna i lika tjocka skivor.
    • Varva tomat, mozzarella och basilikablad.
    • Ringla över olivolja, balsamico och krydda med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 0.75 st mango
  • 7 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 13 dl blandsallad
  • 2.1 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 350.5 g cocktailtomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 5 st små plommontomater
  • 5.83 st avokado
  • 4 st rödlök
  • 350 g champinjon
  • 3.5 st citron
  • 2 st stjärnfrukt
  • 9 st cocktailtomat
  • 0.75 st lime
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 8 st physalis
  • 14 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st grönt äpple
  • 2.5 st röd paprika
  • 20 cm purjolök
  • 1 st gul lök
  • 150 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 3 dl vitkål
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl broccoli
  • 40 g blomkålsbuketter
  • 0.65 st äpple
  • 50 g grönsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g rivna morötter
  • 1 dl babyspenat
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 0.5 st squash
  • 65 g rucola
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 2 st bifftomat
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl färsk mynta
  • 7 msk grön pesto
  • 5 msk gräslök
  • 4 msk färsk koriander
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 0.5 msk curry
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 nypa chiliflakes
  • flingsalt
  • 1 msk persilja
  • basilikablad
  • 0.5 msk balsamico
Torrvaror
  • 4.5 dl majs
  • 11 tsk olivolja
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 st valnöt
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 200 g le puy linser
  • 0.5 paket kikärtor
  • 1 msk valnötter
Mejeri
  • 625 g mozzarella
  • 8 msk kesella
  • 30 g chevreost
  • 1 msk riven parmesanost
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 1.8 dl gräddfil
  • 3.33 tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g halloumi
  • 250 g riven halloumi
  • 150 g manchegoost
  • 0.5 dl riven ost
  • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g färdiggrillad kyckling
  • 650 g varmrökt lax
  • 660 g laxfilé
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 2 st pocherat ägg
  • 7 st ägg
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 500 g renskav
  • 5 skivor skinka
  • 100 g salami
  • 125 g parmaskinka
  • 150 g nötfärs
Övrigt
  • 60 g Lallerstedts currydressing
  • 2 msk ceasardressing
  • 2.5 msk majonnäs
  • 1 dl rårörda lingon
  • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 35 st gröna oliver
  • 10 st svarta oliver
  • 1 msk tacosås
  • 0.5 dl coleslaw

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!