Tillbaka till menyerna

Oktober V.41

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 738 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 860 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 932 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 308 Kcal

       Exotisk burgare med gräddfilsås

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Dessert

  • Torsdag - 584 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Lunch

    • Middag - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 806 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Äggwrap med skagenröra

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 798 Kcal

    • Frukost - 322 Kcal

      Bovetegröt

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 328 Kcal

      Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

  • Söndag - 993 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.7 gram

Fett: 37.2 gram

Protein: 47.6 gram

Energi: 815.8 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Måndag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Måndag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Tisdag middag 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter
  • Onsdag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Onsdag lunch 308 Kcal

     Exotisk burgare med gräddfilsås

    Laga en fräsch exotisk burgare med färsk mango och jordgubbar och en klick gräddfilssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med vitlök, salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att  blanda ihop alla ingredienser.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Onsdag mellanmål 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Torsdag middag 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander
  • Fredag frukost 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Fredag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Fredag middag 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja
  • Lördag frukost 322 Kcal

    Bovetegröt

    En riktigt god frukostgröt toppad med äpple, kanel, frön och lite sojamjölk eller mandelmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl boveteflingor
    • 1.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.5 msk linfrön
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och halva äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Tillsätt linfrö och solrosfrön.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk eller mandelmjölk

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl boveteflingor
    • 1.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.5 msk linfrön
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Lördag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Lördag dessert 328 Kcal

    Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    En helt fantastiskt god dessert med en vit chokladcréme som passar med olika frukter och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skär i skivor.
    • Fördela på tallrikar.
    • Bryt chokladen i bitar och värm i mikron tills chokladen har smält. Blanda ner Philadelphiaost.
    • Klicka på crémen på apelsinskivorna och toppa med hackade pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Söndag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Söndag mellanmål 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
Mejeri
  • 250 g keso
  • 2 msk grädde
  • 4.6 dl gräddfil
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 7 g smör
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 50 g halloumiost
  • 275 g mozzarella
  • 1 dl sojamjölk
  • 300 g fetaost
  • 3 msk philadelphiaost
  • 125 g riven mozzarella
  • 2 dl riven ost
Övrigt
  • 200 gram Blandade bär
  • 2 dl gurka inlagd
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 2 dl is
  • 0.5 dl skagenröra
  • 0.5 dl boveteflingor
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
Frukt/grönt
  • 6 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 250 g kålrot
  • 0.5 dl salladslök
  • 1.25 st squash
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 8 dl blandsallad
  • 1 dl färska björnbär
  • 1 st röd chili
  • 6 tsk ingefära
  • 350 g cocktailtomater
  • 2 st salladsblad
  • 0.33 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 1.5 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 0.5 st ananas
  • 1 st grapefrukt
  • 1 st gurka
  • 1 st päron
  • 1 st banan
  • 1 dl färska blåbär
  • 150 g sötpotatis
  • 2 dl isbergssallad
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 3.5 st rödlök
  • 0.25 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 1000 g brysselkål
  • 300 g färska tranbär
  • 3 st blodapelsin
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika
Torrvaror
  • 9.5 tsk olivolja
  • 5 st torkade dadlar
  • 3 msk pistagenötter
  • 200 g bönpasta
  • 1.5 dl svarta linser
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 msk solrosfrön
  • 0.5 msk linfrön
  • 9 tsk flytande honung
  • 6 msk torkade tranbär
  • 120 g mandelspån
  • 300 g krossade tomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 nypa chiliflakes
  • 4 msk persilja
  • 4 msk soja
  • 1.5 msk malen curry
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mynta
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 2 dl färsk mynta
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 0.33 msk koriander
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 5 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 4 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g chorizo
  • 900 g nötfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 5 st ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 100 g rökt skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!