Tillbaka till menyerna

November V.46

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 793 Kcal

    • Frukost - 305 Kcal

      Bananplättar med blåbär och papaya

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 963 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Middag - 483 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert - 89 Kcal

      Fröknäcke med chia

  • Onsdag - 1231 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Middag - 599 Kcal

      Budget - Laxgratäng med kål och fetaost

    • Mellanmål - 121 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Torsdag - 803 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1159 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 400 Kcal

      Pestogratinerade grönsaksskivor

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert - 106 Kcal

      Bananbiskvier

  • Lördag - 486 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 186 Kcal

      Mangomousse med hallonsås

  • Söndag - 1284 Kcal

    • Frukost - 435 Kcal

      Proteingröt med banan och kokos

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag

    • Mellanmål - 585 Kcal

      LCHF smoothie

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.7 gram

Fett: 55.6 gram

Protein: 49.8 gram

Energi: 959.8 kcal

  • Måndag frukost 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Måndag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika
  • Tisdag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Tisdag lunch 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Tisdag middag 483 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på färsk persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag dessert 89 Kcal

    Fröknäcke med chia

    Fröknäcke med chia passar perfekt till en osttallrik men också som frukost med en skiva skinka på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 89 kcal

    Ingredienser

    25 portioner

    • 350 g Risenta Fröknäcke bakmix med chiafrön
    • 3 msk olivolja
    • 4 dl kokande vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.25 msk anis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda bakmixen med olja och vatten i en bunke. Låt vila i 10 minuter.
    • Dela upp blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och platta ut smeten.
    • Toppa med honung, havssalt och anis. Grädda i ugn 45-55 minuter.

    Ingredienser

    25 portioner

    • 350 g Risenta Fröknäcke bakmix med chiafrön
    • 3 msk olivolja
    • 4 dl kokande vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.25 msk anis
  • Onsdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Onsdag lunch 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Onsdag middag 599 Kcal

    Budget - Laxgratäng med kål och fetaost

    God laxgratäng med kål och fetaost! Vill du byta ut laxen mot annat protein? Det går alldeles utmärkt att byta ut lax mot torsk eller kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 150 g brysselkål
    • 75 g färsk grönkål
    • 10 cm purjolök
    • 75 g fetaost

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsfast form och strö på salt och peppar.
    • Koka upp grädde i en kastrull och lägg ner buljongtärningen.
    • Dela brysselkålen och strimla grönkål och purjolök.
    • Lägg ner grönsakerna i såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över laxen och smula fetaost över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 150 g brysselkål
    • 75 g färsk grönkål
    • 10 cm purjolök
    • 75 g fetaost

    Onsdag mellanmål 121 Kcal

    Banan

  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag lunch 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Torsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Fredag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Fredag lunch 400 Kcal

    Pestogratinerade grönsaksskivor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skölj rotfrukterna och skiva i tunna skivor.
    • Behåll skalet på.
    • Skiva squash och tomater.
    • Skiva halloumi och stek gyllenbruna i lite olja på bägge sidor. Lår svalna.
    • Smörj en ugnsform med olja och varva rotfrukter, ost, squash och tomater.
    • Fördela pesto mellan skivorna och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll över grönsaksbuljong och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö över riven ost och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Fredag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Fredag dessert 106 Kcal

    Bananbiskvier

    Ett perfekt mellanmål till både vuxna och barn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 100 g mörk choklad
    • 2 st banan
    • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Skiva bananerna och lägg ut hälften på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
    • Fördela jordnötssmöret över och lägg resterande bananskivor ovanpå.
    • Doppa försiktigt i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret.
    • Låt stå i kylen i minst 2 timmar före servering.
    • Kan även förvaras i frysen.
    • Serveras kalla.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 100 g mörk choklad
    • 2 st banan
    • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • Lördag frukost 300 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Smarriga pannkakor att tillaga till frukost eller mellanmål, toppa med valfria färska bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. 
    • Servera med vispad grädde och färsk frukt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Lördag dessert 186 Kcal

    Mangomousse med hallonsås

    En fräsch mangomousse tillsammans med en hallonsås och färska mangobitar. Det går bra att byta ut den frysta mangon i moussen till färsk mango istället!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Mousse
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 dl vispgrädde
    • 4 msk färskost
    Hallonsås
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 st gelatinblad
    Dekoration
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg mango i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Vispa grädden fast i en skål.
    • Vispa ner mango och färskost.
    • Fördela i 4 glas.
    • Ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Gör hallonsåsen genom att blötlägga gelatinblad i lite vatten 5 minuter.
    • Mixa hallon i en matberedare eller med en stavmixer och lägg i en kastrull.
    • Tillsätt agavesirap och låt allt bli varmt.
    • Lägg ner gelatinbladet och låt smälta under omrörning.
    • Låt svalna en liten stund och häll hallonsåsen över mangomoussen.
    • Ställ in i kylen 1-2 timmar.
    • Toppa med färsk mango.

    Ingredienser

    4 portioner

    Mousse
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 dl vispgrädde
    • 4 msk färskost
    Hallonsås
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 st gelatinblad
    Dekoration
    • 1 st mango
  • Söndag frukost 435 Kcal

    Proteingröt med banan och kokos

    Proteingröt med smak av banan och kokos, perfekt frukost inför ett träningspass!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl proteinhavregryn
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan
    • 0.2 dl kokosskivor
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 msk banan torkad
    • 30 g kokosskivor

    Gör så här

    • Koka gröten i en kastrull med vatten, havremjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver.
    • Skala och skär mindre bitar av banan och blanda ner tillsammans med kokosskivor i gröten.
    • Servera med mandel eller havremjölk och toppa med torkad banan och kokosskivor

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl proteinhavregryn
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan
    • 0.2 dl kokosskivor
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 msk banan torkad
    • 30 g kokosskivor

    Söndag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Söndag mellanmål 585 Kcal

    LCHF smoothie

    En lite kraftigare variant av jordgubbssmoothie som mättar. Smaker av jordgubb, blåbär, citron och kardemumma får dig att tänka på sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 dl turkisk yoghurt
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl blåbär
    • 1 tsk citronskal
    • 0.3 tsk vaniljpulver
    • 0.3 tsk malen kardemumma
    • 0.5 dl vispgrädde
    Topping
    • 0.5 msk kakaonibs 
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en mixer så att det blir en jämn och lite tjockare smoothie.
    • Toppa med färska eller frysta jordgubbar och strö över lite kakonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 dl turkisk yoghurt
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl blåbär
    • 1 tsk citronskal
    • 0.3 tsk vaniljpulver
    • 0.3 tsk malen kardemumma
    • 0.5 dl vispgrädde
    Topping
    • 0.5 msk kakaonibs 
    • 0 jordgubbar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 300 g fläsktärningar
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 480 g renskav
  • 500 g laxfilé
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 200 g majskycklingfilé
  • 150 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 5.5 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 5 dl blandsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.75 st rödlök
  • 0.2 st gurka
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st äpple
  • 2 st citron
  • 2.6 st röd paprika
  • 200 g blandad sallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 150 g honungsmelon
  • 200 g mango (fryst)
  • basilika
  • 1.5 st squash
  • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 st persika
  • 2 st gul lök
  • 3 st palsternacka
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 dl frysta lingon
  • 150 g brysselkål
  • 75 g färsk grönkål
  • 10 cm purjolök
  • 4 st färska champinjoner
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 150 g sötpotatis
  • 3 st morot
  • 1 st gulbetor
  • 2 styck tomat
  • 1 st päron
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1 st mango
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl blåbär
  • 1 tsk citronskal
  • jordgubbar
Kryddor/smaksättare
  • 1.8 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 10 msk grön pesto
  • färsk basilika
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • flingsalt
  • 0.25 msk anis
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk ketjap manis
  • 10 msk bladpersilja
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 2 msk koriander
  • 0.3 tsk malen kardemumma
Mejeri
  • 16.5 msk smör
  • 3 dl keso, 4%
  • 4 msk crème fraiche
  • 300 g gratängmozzarella
  • 2 dl grädde
  • 6 msk philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g fetaost
  • 275 g halloumi
  • 1 skiva ost
  • 2 dl riven ost
  • 50 g krämig getost
  • 2.5 dl mjölk
  • 4 msk färskost
  • 1 dl havremjölk
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
Torrvaror
  • 3 tsk flytande honung
  • 500 g quinoaspagetti
  • 350 g Risenta Fröknäcke bakmix med chiafrön
  • 8 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 2.5 dl havregryn
  • 3 tsk agavesirap
  • 2 dl proteinhavregryn
  • 30.2 dl kokosskivor
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 0.5 msk kakaonibs 
Övrigt
  • 55 g gröna oliver
  • 4 st soltorkad tomat
  • 4 dl kokande vatten
  • 300 gram kantareller (frysta)
  • 100 g mörk choklad
  • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • 20 gram Äppelmos sockerfri
  • 3 dl frukt och bär
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 msk banan torkad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!