Tillbaka till menyerna

M&M

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 763 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch

    • Middag - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1330 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 520 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 552 Kcal

      Lax med chevré

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1071 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Middag - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 979 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1415 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 552 Kcal

      Lax med chevré

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1480 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 854 Kcal

       Biff med bearnaise och auberginegratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1269 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Middag - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.1 gram

Fett: 81.8 gram

Protein: 72.4 gram

Energi: 1186.7 kcal

  • Måndag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Måndag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Tisdag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Tisdag lunch 520 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 520 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner hackad purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med röran i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Tisdag middag 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill
  • Onsdag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Onsdag middag 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Torsdag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Torsdag lunch 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Torsdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Fredag lunch 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Fredag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • Lördag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Lördag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Lördag middag 854 Kcal

     Biff med bearnaise och auberginegratäng

    Köttbit med en gräddig auberginegratäng och en klick bearnaise sås till. Välj fritt bland ryggbiff, entrecote eller fläskkarré!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 854 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225°C.
    • Smörj en gratängform med smör.
    • Skiva auberginen i tunna skivor, finhacka vitlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn aubergineskivor, vitlök och purjolök i en kastrull någon minut.
    • Häll på grädde och låt koka ihop under 5 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Häll allt i gratängformen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
  • Söndag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Söndag lunch 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 675 g nötfärs
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 800 g laxsida färsk
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 700 g entrecote
  • 1 st hel kyckling
Mejeri
  • 125 gram kesella
  • 51.5 g smör
  • 5.5 msk gräddfil
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 100 g chevreost
  • 1 dl parmesan
  • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 skiva ost
  • 2 dl crème fraiche
Torrvaror
  • 70 gram solrosfrön
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1.5 dl valnötter
  • 10 tsk olivolja
  • 2 st torkade fikon
  • 2 msk solrosolja
  • 0.75 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 4 st papadums Santa Maria
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk brödkryddor
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk ajvar relish
  • 9 msk persilja
  • 1 msk sötstark senap
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 msk färsk dill
  • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
  • 3 msk koriander
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.25 kruka färsk basilika
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 st myntakvist
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 1 tsk kycklingfond
Frukt/grönt
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 6 dl vitkål
  • 2.4 st rödlök
  • 1.5 st morot
  • 1 st citronklyfta
  • 1 dl hallon (färska)
  • 0.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 10.25 st purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 0.5 st grön paprika
  • 1.5 st gul lök
  • 2 st selleristjälk
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 150 g blomkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 st aubergine
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 2 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 70 g rucola
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st citron
  • 2.5 styck tomat
Övrigt
  • 7.5 msk majonnäs
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!