Tillbaka till menyerna

Min kickstart sommar

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.6 gram

Fett: 60.6 gram

Protein: 55.6 gram

Energi: 834.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Tisdag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Onsdag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater
  • Torsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Torsdag lunch 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Torsdag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Fredag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Lördag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Lördag lunch 260 Kcal

    Melon och fetasallad

    Melon och fetaost blir en god smakkombination!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Lägg rucola i en skål och blanda ner melontärningar.
    • Skiva fetaosten i tärningar och lägg på salladen.
    • Strö på svartpeppar och pumpafrön.
    • Dekorera med lite färska myntablad

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Lördag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Söndag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Söndag mellanmål 284 Kcal

    Rökt lax med valnötspesto

    Lax med hemmagjord valnötspesto - dekoreras med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g rökt lax
    • 2 st citron
    Valnötspesto
    • 1 dl ruccolasallad
    • 1 dl persilja
    • 100 g valnötter
    • 0.5 dl olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först peston genom att mixa alla ingredienser till en jämn pesto.
    • Ställ kallt.
    • Lägg upp den skivade laxen på ett fat och dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g rökt lax
    • 2 st citron
    Valnötspesto
    • 1 dl ruccolasallad
    • 1 dl persilja
    • 100 g valnötter
    • 0.5 dl olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
Torrvaror
  • 12 dl kaffe
  • 5.5 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 100.5 dl valnötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 0.5 msk pumpakärnor
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 500 g bladspenat
  • 2 st muskotnöt
  • 100 g brysselkål
  • 0.9 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • basilika
  • 2.5 st citron
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 6 blad romansallad
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.25 st paprika
  • 5 cm gurka
  • 300 g cocktailtomater
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 st morot
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 50 g rucola
  • 200 g tärnad melon
  • 1 styck tomat
  • 1 dl ruccolasallad
  • 1 msk citronsaft
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk dill
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g pad thai woksås
  • svartpeppar
  • 1 st myntakvist
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 2 msk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st kokt ägg
  • 4 st ägg
  • 3 skivor skinka
  • 2 skiva bacon
  • 400 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 250 g kycklingfilé
  • 500 g rökt lax
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 3 msk grädde
  • 2.33 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 2.3 msk gräddfil
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 150 g mozarella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl riven ost
  • 1 dl parmesan
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.