Tillbaka till menyerna

Gött

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 927 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 369 Kcal

      Omelett med grönkål och mozzarella

    • Middag - 558 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 408 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 408 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 459 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 459 Kcal

      Lax med örtsås och broccoli – 1 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 4 gram

Fett: 42.3 gram

Protein: 39.8 gram

Energi: 597.9 kcal

  • Måndag lunch 369 Kcal

    Omelett med grönkål och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen någon minut.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål och häll i stekpannan.
    • Fördela mozzarella över och stek omeletten på svag värme i ca 3 minuter eller tills den är fast.
    • Gröp ur kärnor från granatäpplet och toppa omeletten.

    Måndag middag 558 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 3 st rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 95 g gröna oliver
    • 2 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.
  • Tisdag middag 408 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Bjud dina nära och kära på en krämig laxmåltid med fetaost och ajvar. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.
  • Onsdag middag 459 Kcal

    Lax med örtsås och broccoli – 1 portion

    Enkel och god laxmåltid tillsammans med örtsås och en citronmarinerad broccoli till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk creme fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken runt om i någon minut.
    • Tillsätt créme fraiche, vatten och broccolibuketter.
    • Låt sjuda några minuter och servera.
Mejeri
  • 0.5 msk msk smör
  • 50 g mozzarella
  • 225 g fetaost
  • 10 g smör
  • 2 msk creme fraiche med örter
Frukt/grönt
  • 50 g färsk grönkål
  • 0.25 st granatäpple
  • 3 st rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 50 g broccoli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1000 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk rosmarin
  • 1 tsk torkade örter
  • 4 msk ajvar relish
  • salt och vitpeppar
Torrvaror
  • 1 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk solrosfrön
Övrigt
  • 0.5 msk balsamico
  • 95 g gröna oliver
  • 100 g vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!