Tillbaka till menyerna

Gå ner i vikt v.5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 908 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 412 Kcal

      Ugnsbakad lax med vitlöksost och purjolökssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 540 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Portabellosvamp med ajvar och skinka

    • Middag - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1071 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 412 Kcal

      Ugnsbakad lax med vitlöksost och purjolökssås

    • Middag - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 540 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Portabellosvamp med ajvar och skinka

    • Middag - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 766 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Middag - 434 Kcal

      Riswraps med krabba

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1139 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Middag - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 955 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 526 Kcal

      Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.8 gram

Fett: 47.6 gram

Protein: 54.3 gram

Energi: 845.4 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Måndag middag 412 Kcal

    Ugnsbakad lax med vitlöksost och purjolökssås

    En god ugnsbakad lax med vitlöksost och en purjolökssås till - går utmärkt att byta ut sparrisen till broccoli om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g vitlöksost med örter
    • 1 st purjolök
    • 1 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 3 dl havregrädde
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula osten över och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och stek i smör i någon minut.
    • Tillsätt fond och havregrädde och låt koka i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g vitlöksost med örter
    • 1 st purjolök
    • 1 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 3 dl havregrädde
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st grön sparris
  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Portabellosvamp med ajvar och skinka

    Portabellosvamp toppad med ost, skinka, ajvar relish och lite kryddor! Servera svampen tillsammans med lite rucolasallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 30 g chevreost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort stammen på svampen och bred på ajvar i hålet.
    • Lägg på chevre och lite strimlad skinka.
    • Strö på örtkryddor, salt och peppar och gratinera i ugnen i 20 min eller tills osten och skinkan har fått färg.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 30 g chevreost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola

    Tisdag middag 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Ugnsbakad lax med vitlöksost och purjolökssås

    En god ugnsbakad lax med vitlöksost och en purjolökssås till - går utmärkt att byta ut sparrisen till broccoli om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g vitlöksost med örter
    • 1 st purjolök
    • 1 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 3 dl havregrädde
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula osten över och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och stek i smör i någon minut.
    • Tillsätt fond och havregrädde och låt koka i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g vitlöksost med örter
    • 1 st purjolök
    • 1 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 3 dl havregrädde
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st grön sparris

    Onsdag middag 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Torsdag lunch 287 Kcal

    Portabellosvamp med ajvar och skinka

    Portabellosvamp toppad med ost, skinka, ajvar relish och lite kryddor! Servera svampen tillsammans med lite rucolasallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 30 g chevreost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort stammen på svampen och bred på ajvar i hålet.
    • Lägg på chevre och lite strimlad skinka.
    • Strö på örtkryddor, salt och peppar och gratinera i ugnen i 20 min eller tills osten och skinkan har fått färg.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 30 g chevreost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola

    Torsdag middag 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil
  • Fredag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Fredag middag 434 Kcal

    Riswraps med krabba

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 0.5 st morot
    • 0
    • 0.5 st gurka
    • 4 st risblad
    • 50 g spenat
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Skär crabsticks i långa stavar.
    • Skala och skär morot i smala stavar.
    • Skär avokao i skivor och gurka i stavar.
    • Blötlägg risbladen en och en på ett fat med vatten.
    • Lägg upp risbladet på en skärbräda och lägg på babyspenat, grönsaker, avokado och crabsticks.
    • Lägg en dillkvist på och rulla ihop till wraps.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop i en skål.
    • Dela wrapsen och ringla över senapsdressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 0.5 st morot
    • 0
    • 0.5 st gurka
    • 4 st risblad
    • 50 g spenat
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
  • Lördag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Lördag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Lördag middag 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Söndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Söndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Söndag middag 526 Kcal

    Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    Tillaga en smakrika biffar gjorda på älgfärs med en gräddig champinjonsås och en bulgursallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka först bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 min.
    • Skala och skär morötter i tärningar och skär squash i tärningar.
    • Finhacka rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötter, squash och lök några minuter.
    • Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar.
    • Håll varmt.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och champinjoner några minuter.
    • Häll på soja och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Blanda älgfärs med bladpersilja, ost och ägg.
    • Skala och riv lök fint och finhacka vitlök.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 3-4 minuter per sida.
    • Slå på 1 del vatten och låt biffarna bli klara ytterligare 3-4 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 350 g kycklingfilé
  • 400 g laxfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 225 g varmrökt lax
  • 100 g crabsticks
  • 300 g nötfärs
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 500 g fryst älgfärs
Torrvaror
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1.5 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk honung
  • 4 st risblad
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl bulgur
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 5 st morot
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 1 st purjolök
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st grön sparris
  • 2 st portabellosvamp
  • 1 dl rucola
  • 1.5 st squash
  • 40 g haricots verts
  • 40 g sockerärtor
  • 1.5 tsk ingefära
  • 1 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st avokado
  • 40 g blandad sallad
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st gurka
  • 50 g spenat
  • 1 st liten sötpotatis
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl sojabönor
  • 2 msk rödlök
  • 0.25 st röd paprika
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 50 g broccoli
  • 1 st citronklyfta
  • 250 g champinjon
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk fiskfond
  • 2 msk ajvar relish
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.2 tsk spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 2 msk dill
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 msk gräslök
  • 3 msk bladpersilja
  • 0.5 msk soja
  • 1 msk rosmarin
  • 1 kvist färsk rosmarin
Mejeri
  • 150 g vitlöksost med örter
  • 2 msk smör
  • 3 dl havregrädde
  • 30 g chevreost
  • 0.33 dl naturell yoghurt
  • 1.33 dl gräddfil
  • 250 g keso
  • 5.5 dl grädde
  • 3.5 dl mjölk
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 dl riven västerbottenost
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 3.5 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 0.25 dl rårörda lingon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!