Tillbaka till menyerna

Första veckan efter nyår

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 830 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål - 152 Kcal

      Havremüsli

    • Dessert

  • Tisdag - 1343 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1253 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 422 Kcal

      Ugnsbakad lax med citronpesto

    • Mellanmål - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Dessert

  • Torsdag - 1230 Kcal

    • Frukost - 264 Kcal

      Bananpannkaka med melon

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 406 Kcal

      Kycklingsoppa med ädelost

    • Mellanmål - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

    • Dessert

  • Fredag - 1125 Kcal

    • Frukost - 264 Kcal

      Bananpannkaka med melon

    • Lunch - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 477 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert - 249 Kcal

      Rawfoodbollar med nötter och dadlar

  • Lördag - 320 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 820 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch

    • Middag - 557 Kcal

      Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.4 gram

Fett: 60.7 gram

Protein: 53.4 gram

Energi: 988.8 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Måndag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Måndag mellanmål 152 Kcal

    Havremüsli

    Gör en stor sats med havremüsli och ät tillsammans med lite naturell yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka paranötter grovt och rosta tillsammans med mandelspån och havrekärnor i en torr stekpanna några minuter.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Blanda om någon minut och ta av från värmen när müslin börjar bli rostad.
    • Häll upp i en skål eller burk och blanda ner kokosskivor.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Tisdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Tisdag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis
  • Onsdag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Onsdag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Onsdag middag 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter
  • Torsdag frukost 264 Kcal

    Bananpannkaka med melon

    Ljuvliga bananpannkakor med vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st mini vattenmelon

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget.
    • Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Grädda pannkakan i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett fat och toppa med melonkuber.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st mini vattenmelon

    Torsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Torsdag middag 406 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Torsdag mellanmål 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Fredag frukost 264 Kcal

    Bananpannkaka med melon

    Ljuvliga bananpannkakor med vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st mini vattenmelon

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget.
    • Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Grädda pannkakan i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett fat och toppa med melonkuber.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st mini vattenmelon

    Fredag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Fredag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Fredag dessert 249 Kcal

    Rawfoodbollar med nötter och dadlar

    Rawfood bollar, ett nyttigare alternativ till dessert eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 3 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk kokosolja
    • 1 dl riven kokos

    Gör så här

    • Mixa nötter med dadlar, lite salt och kakao i en matberedare tills det blir en massa.
    • Tillsätt lite kokosolja eller vatten och rör runt.
    • Forma bollar och rulla i kokos.
    • Kan förvaras i kyl eller frys.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 3 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk kokosolja
    • 1 dl riven kokos
  • Lördag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar
  • Söndag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Söndag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 18.5 tsk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan
  • 75 g st agur ost
  • 0.5 dl riven ost
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 msk turkisk yoghurt
Övrigt
  • 3 dl Bär
  • 3 st soltorkad tomat
  • 2 bröd low carb tortilla
  • 2 msk tacosås
Frukt/grönt
  • 3.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 50 g broccoli
  • 100 g spenat
  • 0.5 st squash
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
  • 6 st kvisttomat
  • 4 st morot
  • 1 st röd chili
  • 150 g kantareller
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 st citron
  • 1 st grön sparris
  • 2 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 st banan
  • 0.25 st mini vattenmelon
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.25 st gul paprika
  • 10 st champinjoner
  • 75 g sockerärtor
  • 75 g sparris
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st spetspaprika
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 100 g grönsallad
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 50 ml lätt kokosmjölk
  • 200 g krossade tomater
  • 5 dl paranötter
  • 51 dl mandelspån
  • 3 dl havrekärnor
  • 5 msk flytande honung
  • 3 dl kokosskivor
  • 9 st torkade dadlar
  • 50 g sojabönor
  • 6 dl bulgur
  • 1.5 dl valnötter
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk lantbuljong
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk koriander
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 2 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • 1 oregano
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk röd pesto
  • 1 msk gräslök
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk sötstark senap
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 550 g nötfärs
  • 550 g kycklingfärs
  • 600 g laxfilé
  • 2 st ägg
  • 100 g stekfläsk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!