Tillbaka till menyerna

Egen keto

Här skapar du ett kostschema baserat på keto-metoden, en lågkolhydratkost som fokuserar på att öka fettintaget och minska kolhydrater för att sätta kroppen i ketos och främja fettförbränning.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.3 gram

Fett: 89.7 gram

Protein: 98.4 gram

Energi: 1324.5 kcal

  • Måndag lunch 601 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 601 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
  • Tisdag frukost 447 Kcal

    Äggröra med bacon

    Klassiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och stek bacon knaprigt. Lägg upp på en tallrik.
    • Dela tomater och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på tallriken. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Tisdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök
  • Onsdag lunch 487 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Onsdag middag 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
  • Torsdag frukost 309 Kcal

    Äggröra med rökt skinka och tomater

    Alltid lika gott med äggröra till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och skivade tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 444 Kcal

    Omelettwrap med rökt lax och Philadelphiaost

    Rulla ihop wrappen och ta med som en lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och bred på philadelphiaost.
    • Lägg på rökt lax och toppa med sallad och skivad rödlök.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök

    Torsdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök
  • Fredag lunch 435 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Fredag middag 1067 Kcal

    Ketotortilla med tacoköttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 1067 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tortillabrödet i en skål och forma till en boll.
    • Lägg bollen på ett bakplåtspapper.
    • Ta ett annat bakplåtspapper och lägg över och kavla ut degen till en tunn tortilla.
    • Hetta upp en stekpanna och lägg i tortillan. Låt steka 2 minuter per sida och lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop alla kryddor till tacokryddan och förvara i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Strö på peppar.
    • Lägg salladsblad på brödet och toppa med köttfärs, hackad paprika och tomater.
    • Skär avokado och lägg vid sidan och toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano
  • Lördag frukost 583 Kcal

    Stor ketofrukost

    Perfekt för dig som följer keto och vill lyxa till det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 583 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Gör så här

    • Knaperstek först bacon i en stekpanna.
    • Lägg på hushållspapper.
    • Hetta upp stekpannan med smör och knäck i äggen.
    • Låt steka några minuter och strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon, avokado, sallad och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Lördag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Lördag middag 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
  • Söndag frukost 583 Kcal

    Stor ketofrukost

    Perfekt för dig som följer keto och vill lyxa till det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 583 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Gör så här

    • Knaperstek först bacon i en stekpanna.
    • Lägg på hushållspapper.
    • Hetta upp stekpannan med smör och knäck i äggen.
    • Låt steka några minuter och strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon, avokado, sallad och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Söndag lunch 444 Kcal

    Omelettwrap med rökt lax och Philadelphiaost

    Rulla ihop wrappen och ta med som en lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och bred på philadelphiaost.
    • Lägg på rökt lax och toppa med sallad och skivad rödlök.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök

    Söndag middag 735 Kcal

    Västerbottenpizza med skaldjur

    En lyxig pizza gjord på Västerbottenost och toppas med mozzarella, skaldjur och dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 61 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Topping 1
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 200 g mozzarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping 2
    • 75 g sockerärtor
    • 100 gram räkor i lag
    • 100 gram kräftstjärtar i lag
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv Västerbottenost.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 2 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 10 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager tomatsås med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost över.
    • Skiva rödlök och lägg över och strö på kryddor.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 7-8 minuter.
    • Strimla sockerärtor och lägg på pizzorna.
    • Toppa med skaldjur.
    • Dekorera med dillkvistar.
    • Servera med citronklyftor och srirachasås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Topping 1
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 200 g mozzarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping 2
    • 75 g sockerärtor
    • 100 gram räkor i lag
    • 100 gram kräftstjärtar i lag
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1250 g kycklingfärs
  • 800 g fryst torskrygg
  • 20 st ägg
  • 98 g bacon
  • 400 g tonfisk
  • 425 g nötfärs
  • 125 g rökt skinka
  • 150 g rökt lax
  • 130 g kycklingfilé
  • 100 gram räkor i lag
  • 100 gram kräftstjärtar i lag
Mejeri
  • 250 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 3 dl riven ost
  • 30 tsk smör
  • 2 msk grädde
  • 3.5 msk gräddfil
  • 2 skiva ost
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 350 g mozzarella
  • 4 msk philadelphiaost
  • 75 g st agur ost
  • 50 g chevreost
  • 125 g västerbottenost
Kryddor/smaksättare
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st basilikablad
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 kvist färsk persilja
  • 3 msk gräslök
  • 2 msk basilika
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 krm Srirachasås
  • 2.5 tsk torkad oregano
  • 5 st basilikakvist
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2.5 krm salt
  • 2 msk tacokrydda
  • 3 msk chilipeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 msk spiskummin
  • 2 msk sötstark senap
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.5 msk oregano
  • 2 st dillkvistar
  • 2 tsk srirachasås
Frukt/grönt
  • 1 st röd paprika
  • 2 st rödlök
  • 1 dl rucola
  • 7 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 300 g broccoli
  • 18 st cocktailtomat
  • 1 tsk citronskal
  • 3 msk gul lök
  • 12 st salladsblad
  • 4 st paprikaringar
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika
  • 0.25 st gul paprika
  • 10 st champinjoner
  • 150 g sockerärtor
  • 75 g sparris
  • 1.5 st avokado
  • 10 g grönsallad
  • 0.25 st purjolök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 st citron
Övrigt
  • 4 msk Aioli
  • 5.5 msk majonnäs
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl Arrabiatasås
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 100 g krossade tomater
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 12 st valnötter
  • 1 tsk bakpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.