Tillbaka till menyerna

debs v33

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1545 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 373 Kcal

      Räkor med apelsin och kålsallad

    • Middag - 809 Kcal

      Squashlasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1616 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 809 Kcal

      Squashlasagne

    • Middag - 578 Kcal

      Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1070 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 500 Kcal

      Asiatiska fiskbullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1224 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 500 Kcal

      Asiatiska fiskbullar

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1194 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Middag - 556 Kcal

      Fröfisk med rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 263 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 493 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.3 gram

Fett: 66.3 gram

Protein: 63.3 gram

Energi: 1057.6 kcal

  • Måndag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Måndag lunch 373 Kcal

    Räkor med apelsin och kålsallad

    Kålsallad toppad med räkor och apelsinskivor runt om!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål

    Gör så här

    • Lägg räkorna i en stor skål.
    • Dela fänkålen och strimla med en osthyvel eller rivjärn.
    • Lägg tillsammans i en skål med vitkål, majonnäs, gräddfil, gräslök, salt och peppar.
    • Dela den ena apelsinen och pressa ner saften i skålen.
    • Blanda om ordentligt.
    • Skär den andra apelsinen i skivor. 
    • Lägg sallad på tallrik och fördela rödkålen runt om.
    • Lägg räkorna på salladen och dekorera med apelsinskivor och lite gräslök. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål

    Måndag middag 809 Kcal

    Squashlasagne

    Här är en riktigt härlig lasagne, dubbla receptet så kan hela familjen njuta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad
  • Tisdag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Tisdag lunch 809 Kcal

    Squashlasagne

    Här är en riktigt härlig lasagne, dubbla receptet så kan hela familjen njuta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Tisdag middag 578 Kcal

    Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    En perfekt lunch eller middag - grönsaker med korv och en klick ajvarcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skär rotfrukterna och löken i mindre bitar.
    • Dela och skär squash, paprika och haricot verts i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek alla grönsaker med salt, svartpeppar och hackad persilja.
    • Gör sitt i korven och stek jämt på sidorna.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ajvarcrémen.
    • Servera grönsakspytt med korven och toppa med ajvarcréme och persilja.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja
  • Onsdag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Onsdag middag 500 Kcal

    Asiatiska fiskbullar

    Goda fiskbullar som serveras tillsammans med squashtagliatell och sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Lägg torsk, ägg, soja, sesamolja, vitlök och ingefära i en matbredare och mixa till en färs.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Forma färsen till små bullar och rulla i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fiskbullarna några minuter runt om.
    • Tillsätt kokosmjölk, curry pasta, vatten och limesaft.
    • Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hyvla squash till tagiatelle med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtor.
    • Tillsätt squashtagliatellen och sockerärtorna i stekpannan.
    • Strö på hackad färsk koriander och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön
  • Torsdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Torsdag lunch 500 Kcal

    Asiatiska fiskbullar

    Goda fiskbullar som serveras tillsammans med squashtagliatell och sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Lägg torsk, ägg, soja, sesamolja, vitlök och ingefära i en matbredare och mixa till en färs.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Forma färsen till små bullar och rulla i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fiskbullarna några minuter runt om.
    • Tillsätt kokosmjölk, curry pasta, vatten och limesaft.
    • Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hyvla squash till tagiatelle med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtor.
    • Tillsätt squashtagliatellen och sockerärtorna i stekpannan.
    • Strö på hackad färsk koriander och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön

    Torsdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Fredag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Fredag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Fredag middag 556 Kcal

    Fröfisk med rostade rotfrukter

    Torskfilé som är doppad i en fröblandning, detta serveras sedan med rostade rotfrukter och gärna med en klick ärtpesto.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär rotfrukterna i stavar.
    • Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver innan serveringen.
    • Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik.
    • Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik.
    • Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3-4 minuter per sida.
    • Servera direkt med rostade rotfrukter.
    • Servera gärna med en klick ärtpesto. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver
  • Lördag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt
  • Söndag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk
Mejeri
  • 100 g keso
  • 4 tsk smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl gräddfil
  • 200 g riven ost
  • 4.5 dl crème fraiche
  • 1 skiva ost
  • 50 g halloumiost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 dl havremjölk
Torrvaror
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 7 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 11 tsk rapsolja
  • 2.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 2.5 dl vita sesamfrön
  • 40 gram rostade sesamfrön
  • 120 g jordnötter
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 200 g handskalade räkor
  • 500 g nötfärs
  • 4 st chorizo
  • 2 skivor skinka
  • 1800 g torskfile
  • 1400 g kycklingfilé
  • 25 g rökt skinka
Kryddor/smaksättare
  • 3 krm salt
  • 1 msk gräslök
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 8 msk persilja
  • 2 msk ajvar relish
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 förp pad thaisås
  • 1 msk färsk timjan
  • 2.5 tsk kanel
Frukt/grönt
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 1 st fänkål
  • 2.5 dl vitkål
  • 2 st apelsin
  • 100 g salladsmix
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 3.5 st squash
  • 40 g blandad sallad
  • 0.5 st avokado
  • 3 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.75 st röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 st salladsblad
  • 2 st cocktailtomat
  • 3 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 4 tsk riven ingefära
  • 3 st lime
  • 300 g sockerärtor
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st banan
  • 400 g frysta wokgrönsaker
  • 2 st salladslök
  • 4 st potatis
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
Övrigt
  • 2.5 msk majonnäs
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 styck oopsis bröd
  • 2 st svartrot
  • 8 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!