Tillbaka till menyerna

Catas diet_V1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Du följer inte 5:2 dieten då du överstiger 200 kalorier

  • Måndag - 1239 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie - 4 portioner

    • Lunch - 383 Kcal

      Ugnsbakad lax med spenatsås

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 325 Kcal

      Chokladmuffins med citronkesella

  • Tisdag - 644 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie - 4 portioner

    • Lunch - 352 Kcal

      Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1358 Kcal

    • Frukost - 367 Kcal

      Utflyktsmat - Bärsmoothie

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 383 Kcal

      Ugnsbakad lax med spenatsås

    • Mellanmål - 110 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Dessert - 325 Kcal

      Chokladmuffins med citronkesella

  • Torsdag - 883 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie - 4 portioner

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 352 Kcal

      Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1351 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 234 Kcal

      Budget - Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert - 200 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Lördag - 1186 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 240 Kcal

      Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    • Mellanmål

    • Dessert - 224 Kcal

      Bärmuffins

  • Söndag - 1273 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 240 Kcal

      Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    • Middag - 660 Kcal

      Tonfiskröra med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.2 gram

Fett: 68 gram

Protein: 67.4 gram

Energi: 1133.6 kcal

  • Måndag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie - 4 portioner

    Måndag lunch 383 Kcal

    Ugnsbakad lax med spenatsås

    Lyxa till lördags middagen med lite lax och spenatsås till, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gör först såsen genom att koka upp grädde, vatten
      och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och häll spenaten i en ugnsform.
    • Skär laxen i portionsbitar och strö på salt och peppar och lägg på spenaten.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad.

    Måndag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g Cocktailtomater 100 g
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Måndag dessert 325 Kcal

    Chokladmuffins med citronkesella

    En mumsig efterrätt som är perfekt att bjuda sina gäster på. Enkel att baka och tar inte så speciellt lång tid att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -32 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 3 st ägg
    • 4 msk kakaopulver
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 100 g Citronkesella 10 g
    • 1 dl mjölk
    • 1.5 dl sukrin gold
    Topping
    • 100 g Citronkesella 10 g
    • 20 g mörk choklad (1 ruta)
    • 120 st pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull och dra åt sidan.
    • Blanda ner mjöl, ägg, kakao, bakpulver och sukrin.
    • Vispa ner citronkesella och mjölk och fördela smeten i muffinsformar.
    • Klicka på lite citronkesella och toppa med riven mörk choklad och pekannötter.
    • Grädda i 15-20 minuter.
  • Tisdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie - 4 portioner

    Tisdag lunch 352 Kcal

    Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Tisdag middag 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk strimlad purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 400 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.
  • Onsdag frukost 367 Kcal

    Utflyktsmat - Bärsmoothie

    En bärsmoothie med massa härliga frukter! Perfekt att ta med när du är på språng!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 150 gram Hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 2 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg bären i en blender.
    • Skala banan och apelsin och lägg ner.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med mandelmjölk och vatten om det behövs.

     

    Onsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk strimlad purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 400 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Onsdag middag 383 Kcal

    Ugnsbakad lax med spenatsås

    Lyxa till lördags middagen med lite lax och spenatsås till, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gör först såsen genom att koka upp grädde, vatten
      och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och häll spenaten i en ugnsform.
    • Skär laxen i portionsbitar och strö på salt och peppar och lägg på spenaten.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad.

    Onsdag mellanmål 110 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäpplekärnor
    • 3 st Jordgubbe färsk st
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Onsdag dessert 325 Kcal

    Chokladmuffins med citronkesella

    En mumsig efterrätt som är perfekt att bjuda sina gäster på. Enkel att baka och tar inte så speciellt lång tid att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -32 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 3 st ägg
    • 4 msk kakaopulver
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 100 g Citronkesella 10 g
    • 1 dl mjölk
    • 1.5 dl sukrin gold
    Topping
    • 100 g Citronkesella 10 g
    • 20 g mörk choklad (1 ruta)
    • 120 st pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull och dra åt sidan.
    • Blanda ner mjöl, ägg, kakao, bakpulver och sukrin.
    • Vispa ner citronkesella och mjölk och fördela smeten i muffinsformar.
    • Klicka på lite citronkesella och toppa med riven mörk choklad och pekannötter.
    • Grädda i 15-20 minuter.
  • Torsdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie - 4 portioner

    Torsdag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g Cocktailtomater 100 g
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Torsdag middag 352 Kcal

    Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.
  • Fredag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Fredag lunch 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalca örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Fredag middag 234 Kcal

    Budget - Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Fredag dessert 200 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st Gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk Kokossocker tsk
    • 1 krm Vaniljpulver krm
    • 0.5 st citron
    • 1 dl Hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st Lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.
  • Lördag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Lördag lunch 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalca örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Lördag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0 citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Lördag dessert 224 Kcal

    Bärmuffins

    Muffins är alltid gott och denna variant med bär tycker vi är lite extra smarrig. Vill du baka tillsammans med barn passar dessutom muffins lite extra bra då det varken är svårt eller tar speciellt lång tid.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1.5 tsk tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk msk smör
    • 3 st ägg
    • 3 msk mjölk
    • 0.5 dl Hallon (frysta)
    • 0.5 dl blåbär (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, sukrin melis, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör. Knäck ner ägg och tillsätt mjölk.
    • Vispa ihop och fördela 6 muffinsformar. Fördela bären i muffinsen och grädda i ugnen i 20 minuter.
  • Söndag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Söndag lunch 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0 citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Söndag middag 660 Kcal

    Tonfiskröra med avokadosallad

    Två avokado halvor som är toppade med en krämig tonfiskröra - serveras tillsammans med en avokadosallad med bland annat äpple i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 660 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk finhackad rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Hacka gurka och paprika i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla andra ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Dela avokadon och gröp ur lite av innehållet.
    • Skär avokadoköttet i tärningar och lägg i en skål.
    • Skär äpplet i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med gräslök, salt och peppar.
    • Pressa citronsaft över.
    • Fördela tonfiskröran på avokadohalvorna och lägg salladen bredvid.
Frukt/grönt
  • 4 st avokado
  • 3 st kiwi
  • 4 st banan
  • 11 tsk ingefära
  • 150 g spenat
  • 4 st selleristjälk
  • 5 st morot
  • 9 klyfta vitlök
  • 2.5 st zucchini
  • 250 g Cocktailtomater 100 g
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st grönt äpple
  • 3.25 st röd paprika
  • 20 cm cm purjolök
  • 8 blad romansallad
  • 250 g broccoli
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 12 msk strimlad purjolök
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st apelsin
  • 0.5 dl granatäpplekärnor
  • 2 st physalis
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 dl rucola
  • 2 st blomkålshuvud
  • 1 st citron
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 st rödlök
  • 2 msk Bladpersilja
  • citrongräs
  • 2 st röd chili
  • 200 g minimajs
  • 200 g sockerärtor
  • 8 st salladslök
  • 2 st lime
  • 4 msk koriander
  • 1 st grapefrukt
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1.5 msk gräslök
  • 0.5 st äpple
Kryddor/smaksättare
  • 15 msk mynta
  • salt och svartpeppar
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk curry
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 4 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 krm provensalca örter
  • 2.5 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 8 st svartpepparkorn
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 390 g mango (fryst)
  • 3600 g vatten
  • 4 dl dl vatten
  • 900 g frusen spenat
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 7.5 msk majonnäs
  • 151.5 gram Hallon (frysta)
  • 3 st Jordgubbe färsk st
  • 0.5 msk senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 st Gelatinblad
  • 1 krm Vaniljpulver krm
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 5 st Lavendelblommor
  • 12 tsk fisksås
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 5 st cornichongurkor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 19 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 1000 g kassler
  • 100 g chorizo
  • 900 g kycklingfilé
  • 75 g tonfisk
Mejeri
  • 7.5 dl grädde
  • 2 dl parmesan
  • 300 g smör
  • 400 g Citronkesella 10 g
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 3 tsk tsk smör
  • 4 dl riven ost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk msk smör
  • 3 msk mjölk
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 900 g krossade tomater
  • 6.5 dl mandelmjöl
  • 8 msk kakaopulver
  • 3.5 tsk tsk bakpulver
  • 3 dl sukrin gold
  • 40 g mörk choklad (1 ruta)
  • 240 st pekannötter
  • 300 g tonfisk i vatten
  • 2 tsk Kokossocker tsk
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!