Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1459 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Middag - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1131 Kcal

    • Frukost - 274 Kcal

      Stekt ägg med skinka och granatäpple

    • Lunch - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1135 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1277 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Middag - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1480 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Middag - 594 Kcal

      Hamburgare med råkost och örtdressing

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1590 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 594 Kcal

      Hamburgare med råkost och örtdressing

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 442 Kcal

      Chokladtårta med jordgubbar

  • Söndag - 1304 Kcal

    • Frukost - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Middag - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.9 gram

Fett: 86.9 gram

Protein: 71.3 gram

Energi: 1339.4 kcal

  • Måndag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Måndag lunch 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag middag 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung
  • Tisdag frukost 274 Kcal

    Stekt ägg med skinka och granatäpple

    God och lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med skinka och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Tisdag lunch 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Tisdag middag 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    En mycket lyckad smakkombination, morot och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja
  • Onsdag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Onsdag lunch 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    En mycket lyckad smakkombination, morot och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Onsdag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad
  • Torsdag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Torsdag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Torsdag middag 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris
  • Fredag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Fredag lunch 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Fredag middag 594 Kcal

    Hamburgare med råkost och örtdressing

    Fräsch råkostsallad till burgaren!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först hamburgerdressingen genom att skala och riva vitlök och hacka de färska örterna och blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och strimla moroten tunt. Strimla rödkålen tunt. Skär avokadon i skivor. Hacka basilikan.  Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar samt örtagårdskrydda.
    • Lägg salladen på tallrikar och fördela burgaren över. Toppa med hamburgerdressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Lördag lunch 594 Kcal

    Hamburgare med råkost och örtdressing

    Fräsch råkostsallad till burgaren!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först hamburgerdressingen genom att skala och riva vitlök och hacka de färska örterna och blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och strimla moroten tunt. Strimla rödkålen tunt. Skär avokadon i skivor. Hacka basilikan.  Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar samt örtagårdskrydda.
    • Lägg salladen på tallrikar och fördela burgaren över. Toppa med hamburgerdressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till, supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Lördag dessert 442 Kcal

    Chokladtårta med jordgubbar

    En somrig chokladtårta med jordgubbar och citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och tillsätt kakao. Vispa ihop och häll smeten i en liten bakplåtsklädd form och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Vispa grädden. Skiva jordgubbarna.
    • Riv vit choklad och hacka hasselnötterna.
    • Lägg hälften av grädden på tårtfatet och toppa med jordgubbar, vit choklad och hasselnötterna.
    • Lägg chokladtårtan över och toppa med resten av grädden, jordgubbarna, chokladen, hasselnötterna. Toppa tillsist med citronmeliss!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss
  • Söndag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Söndag lunch 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Söndag middag 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
Frukt/grönt
  • 1.5 kg morötter
  • 1 st kokta rödbetor
  • 1 dl rucola
  • 4 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st squash
  • 1 st vitkål
  • 4 st citron
  • 0.75 dl granatäppelkärnor
  • 12 st morot
  • 12 tsk ingefära
  • 2 dl ruccolasallad
  • 0.5 st rött äpple
  • 3 st purjolök
  • 3 st grön sparris
  • 800 g rödkål
  • 1 st avokado
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st lime
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st rödlök
  • 500 g jordgubbar (färska)
  • 1 st banan
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 50 g blandad sallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st mango
Torrvaror
  • 6 dl mandel
  • 13.5 dl solrosfrön
  • 7.5 dl pumpafrön
  • 3 dl linfrön
  • 15 tsk olivolja
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pistagenötter
  • 10 st torkade aprikoser
  • 8 tsk honung
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1.5 dl sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl hasselnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 23 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 30 g rökt skinka
  • 500 g nötfärs
  • 1800 g laxfilé
  • 600 g högrevsburgare
  • 150 g torskrygg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk balsamico
  • 10.25 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk grön pesto
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 6 msk ajvar relish
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 st myntakvist
  • 2 msk lantbuljong
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 tsk srirachasås
  • 6 tsk fiskfond
  • 7 msk basilika
  • 2 msk persilja
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.2 kruka citronmeliss
  • 1 st dillkvistar
Mejeri
  • 100 g burrata
  • 166 tsk smör
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl parmesan
  • 9 msk grädde
  • 1200 g färskost med vitlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 dl havremjölk
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!