Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 48 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1002 Kcal

    • Frukost - 411 Kcal

      Chiagröt med kanel och apelsin

    • Lunch - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1170 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 335 Kcal

      Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    • Middag - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1050 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 402 Kcal

      Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    • Middag - 526 Kcal

      Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1582 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Grön smoothie med mandlar

    • Lunch - 332 Kcal

      Renskavsröra med pepparrot och äpple

    • Middag - 765 Kcal

      Lax med ädelost och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1544 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 532 Kcal

      Bönfettuccine med kyckling

    • Middag - 649 Kcal

      Langos med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1609 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 203 Kcal

      Spenatsoppa med avokado och ärtor

    • Middag - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Mellanmål

    • Dessert - 393 Kcal

      Glutenfri saffransbutterkaka

  • Söndag - 1084 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 234 Kcal

      Squashtagliatelle med räkor

    • Middag - 511 Kcal

      Falukorv med äpple och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.2 gram

Fett: 79.2 gram

Protein: 82.7 gram

Energi: 1291.4 kcal

  • Måndag frukost 411 Kcal

    Chiagröt med kanel och apelsin

    Krämig chiagröt med kanel och en topping av apelsin och hackade pistagenötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk med salt, kanel, agave i en skål.
    • Skala och skär apelsin i bitar och blanda ner tillsammans med mango i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skala och filéa apelsin i klyftor.
    • Lägg klyftorna runt om gröten och toppa med hackade pistagenötter.
    • Pudra över lite kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag lunch 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Tisdag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Tisdag lunch 335 Kcal

    Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på svamparna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.  Skiva mozzarella och lägg på svampen tillsammans med pesto.
    • Skiva några tomater och lägg över osten och toppa med hackad lök, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter och servera med tomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Tisdag middag 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung
  • Onsdag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Onsdag lunch 402 Kcal

    Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    Torskrygg med en god currydressing som serveras med blomkål och rädisor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torsken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka 2 minuter per sida och häll på ½ dl vatten.
    • Låt ångkoka några minuter tills fisken är klar, ca 3 min.
    • Lägg ner blomkålsbuketter vid sidan om och låt steka någon minut.
    • Bland ner dill och pressa lite citronsaft över.
    • Servera med skivade rädisor och currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Onsdag middag 526 Kcal

    Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    Tillaga en smakrika biffar gjorda på älgfärs med en gräddig champinjonsås och en bulgursallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka först bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 min.
    • Skala och skär morötter i tärningar och skär squash i tärningar.
    • Finhacka rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötter, squash och lök några minuter.
    • Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar.
    • Håll varmt.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och champinjoner några minuter.
    • Häll på soja och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Blanda älgfärs med bladpersilja, ost och ägg.
    • Skala och riv lök fint och finhacka vitlök.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 3-4 minuter per sida.
    • Slå på 1 del vatten och låt biffarna bli klara ytterligare 3-4 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 485 Kcal

    Grön smoothie med mandlar

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Torsdag middag 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter
  • Fredag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Fredag lunch 532 Kcal

    Bönfettuccine med kyckling

    En lättlagad bönfettuccine som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet. Om du önskar göra denna rätt vegetarisk går det utmärkt att byta ut kyckling mot halloumi som du steker i olivolja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bönfettuccine
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 75 g chorizo
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 dl broccoli

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skär kyckling i mindre bitar och skiva korven.
    • Skala och hacka rödlök och riv vitlöksklyftan. Skär paprika och haricots verts i mindre bitar. Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, korv, vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på ketjap manis.
    • Lägg ner lök, paprika, haricots verts, morötter och broccoli och låt steka någon minut.
    • Tillsätt pastan och blanda runt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bönfettuccine
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 75 g chorizo
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 dl broccoli

    Fredag middag 649 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Lördag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Lördag dessert 393 Kcal

    Glutenfri saffransbutterkaka

    Fantastiskt god saffransbutterkaka! Kakan är som godast nygräddad men håller sig i 3 dagar - det går även bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin

    Gör så här

    • Smula ner jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Tillsätt saffran och värm till 37°.
    • Häll lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör om ordentligt så jästen löser sig.
    • Häll på resten och tillsätt fiberhusk. Vispa om så att det löser sig. Tillsätt sukrin gold och ägg. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa med en degvisp i 10 minuter.
    • Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    • Gör under tiden färskostcrémen genom att mixa Philadelphiaost och tärnat smör i en matberedare.
    • Tillsätt sukrin melis och vanilj. Lägg blandningen i en skål.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna och låt svalna.
    • Lägg ner mandel i en matberedare och mixa till grova bitar. Blanda ner i färskostblandningen.
    • Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ut bitar och lägg tätt  i en bakplåtsklädd form, ca 25 x 20 cm.
    • Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla saffransbullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelspån och russin.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Lår svalna och bryt bullarna i bitar.

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin
  • Söndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Söndag lunch 234 Kcal

    Squashtagliatelle med räkor

    En trevlig lunch eller middags måltid som består av tagliatelle gjord på squash, serveras tillsammans med räkor. Toppa maten med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hyvla tagliatelle av squashen med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök och räkor några minuter.
    • Tillsätt chili, smaka av hur starkt du vill ha.
    • Pressa citron över.
    • Lägg ner squashtagliatellen i stekpannan och blanda runt och strö på mycket persilja.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Söndag middag 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter
Torrvaror
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk pistagenötter
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 25 gram rostade sesamfrön
  • 8 tsk olivolja
  • 5 st torkade aprikoser
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 dl bulgur
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 76.5 g valnötter
  • 2 dl svarta linser
  • 100 g bönfettuccine
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
  • 1 dl sukrin melis
  • 1.5 dl mandel
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 0.2 dl rostade pekannötter
Mejeri
  • 2 dl mandelmjölk
  • 3 msk gräddfil
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl keso, 4%
  • 355.5 tsk smör
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 3 dl grädde
  • 125 g ädelost
  • 2.5 dl riven ost
  • 100 g riven halloumi
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 skiva ost
  • 30 g halloumi
  • 2 dl parmesan
  • 50 g färsk jäst
  • 4 dl mjölk
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 krm salt
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk färsk koriander
  • 5.5 msk ketjap manis
  • 1.5 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk grön pesto
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk ajvar relish
  • 7 msk bladpersilja
  • 6 msk dill
  • 1 msk rosmarin
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk pepparrot
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk persilja
  • 3 msk sötstark senap
Frukt/grönt
  • 1 st apelsin
  • 0.5 dl fryst mango
  • 1 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 5 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 12.5 cm purjolök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 4 st limeskiva
  • 7 st salladsblad
  • 2 st portabellosvamp
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 5 msk gul lök
  • 30 g rucola
  • 1 st gul paprika
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st vitkål
  • 1.5 st citron
  • 0.25 st granatäpple
  • 8 st hallon
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 3 st rädisor
  • 400 g champinjon
  • 5.75 st rödlök
  • 33 g grönkål
  • 1 st avokado
  • 100 g ananas (fryst)
  • 0.5 st kiwi
  • 1.5 st äpple
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 2 st apelsinskiva
  • 1.5 st röd paprika
  • 70 g blandad sallad
  • basilika
  • 3.75 st champinjoner
  • 25 g spenat
  • 100 g haricots verts
  • 2 dl broccoli
  • 0.5 st gurka
  • 150 g bladspenat
  • 1.5 dl frysta ärtor
  • 1 st hjärtsallad
  • 4 st silverlök
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 st mini squash
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st selleristjälk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g crabsticks
  • 600 g fläskfile
  • 9 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 200 g torskrygg
  • 500 g fryst älgfärs
  • 100 g renskav
  • 600 g laxfilé
  • 104 g bacon
  • 75 g chorizo
  • 1000 g räkor med skal
  • 700 g oxfilé
  • 125 g färska räkor
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 0.25 dl rårörda lingon
  • 80 g stenbitsrom
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!