En oxfilé bit med en parmesanbakad silverlök. Kötet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök – lyxig middagsmåltid!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
- Låt dem svalna.
- Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
- Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
- Hacka innanmätet från löken i fint.
- Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
- Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
- Häll i grädden och låt koka ihop.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Gör sedan bearnaisesåsen.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
- Låt koka ihop tills hälften återstår.
- Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
- Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
- Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
- Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
- Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
- Skär köttet i fyra lika stora bitar.
- Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
- Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
- Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
- Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
- Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
- Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
- Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.