Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1134 Kcal

    • Frukost - 186 Kcal

      Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Middag - 581 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 2188 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 304 Kcal

      Tom Kha laxsoppa

    • Middag - 1079 Kcal

      Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    • Mellanmål - 508 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    • Dessert

  • Onsdag - 1228 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1698 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Middag - 878 Kcal

      Italiensk kyckling med ost och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1045 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Sesamfröknäcke

    • Lunch - 183 Kcal

      Räkwok med curry och groddar

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1783 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 476 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Mellanmål

    • Dessert - 680 Kcal

      Pumpa Cheese Cake (glutenfri)

  • Söndag - 1534 Kcal

    • Frukost - 308 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Middag - 829 Kcal

      Quinoasallad med varmrökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82 gram

Fett: 82.7 gram

Protein: 81 gram

Energi: 1515.8 kcal

  • Måndag frukost 186 Kcal

    Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    Ett fantastisk god mûsli som är enkel att tillaga och passar perfekt under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk msk rapsolja
    • 1.5 dl dl vatten
    • 2 msk msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 nypa nypa salt
    • 1 dl dl kokosskivor
    • 75 g gram torkade aprikoser
    • 87 g gram torkade dadlar
    • 1 dl dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, havrekärnor, solroskärnor, linfrö och pumpafrön på en plåt.
    • Ringla över rapsolja, vatten och honung och rör om ordentligt.
    • Strö på pepparkakskrydda och lite salt och sätt in i ugnen i ca 20 min. Rör om då och då.
    • Ta ut plåten. Hacka de torkade aprikoser och dadlar. Blanda ner kokos, aprikoser, dadlar, russin och pekannötter.

    Måndag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Måndag middag 581 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 581 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 0 finhackade örter
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.
  • Tisdag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Tom Kha laxsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Tillsätt kryddblandning, vatten och kokosmjölk.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Skala och skiva moroten.
    • Dela sugarsnaps.
    • Skär laxen i tärningar.
    • Lägg ner fisk och  grönsaker i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på salladslök och färsk koriander.

    Tisdag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk hackad persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl créme fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 2 msk finhackad rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk hackad persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.

    Tisdag mellanmål 508 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 508 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl Hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
  • Onsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Onsdag lunch 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk hackad dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.
  • Torsdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Torsdag lunch 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -57 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Torsdag middag 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g ruccola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.
  • Fredag frukost 129 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 3 msk svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl dl rapsolja
    • 2 dl dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Fredag lunch 183 Kcal

    Räkwok med curry och groddar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 0.3 msk curry
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g böngroddar
    • 150 g räkor
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och lägg ner de frysta wokgrönsakerna.
    • Tillsätt curry och riven vitlök och ingefära.
    • Strö på salt och peppar låt steka några minuter.
    • Fördela groddar över.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Lägg på räkorna och dekorera med lime.

    Fredag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl créme fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Lördag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till just Halloween och hösten men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram Lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Lördag middag 476 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 3 msk tacokrydda
    • 0.5 dl dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk Bladpersilja
    Tillbehör
    • 0 dl créme fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Lördag dessert 680 Kcal

    Pumpa Cheese Cake (glutenfri)

    En variant på en klassisk cheese cake där Ulrika har använt sig av pumpa istället för de traditionella digestivekexen - en given dessert under Halloween!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 680 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mandelmjöl
    • 100 gram kokossocker
    • 0.5 dl Smör (smält)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 st ägg
    • 1 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 500 gram pumpapuré
    • 100 gram kokossocker
    • 2 st ägg
    • 1 krm Ingefära (mald)
    • 1 krm Nejlika (mald)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 165 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pajskalet i en skål och bred ut smeten i en bakplåtsklätt liten pajform, ca 20 c, i diameter.
    • Grädda i ugnen i 12 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajen.
    • Höj ugnen till 175 grader och sätt in pajen i 40 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde och toppa med  pumpafrön. Gärna honungrostade om du har möjlighet att hinna med det.
  • Söndag frukost 308 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl Hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Söndag lunch 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfaalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Söndag middag 829 Kcal

    Quinoasallad med varmrökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 94 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 829 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sojabönor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g körsbärstomater
    • 250 g varmrökt lax
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 25 g sockerärtor

    Gör så här

    • Gör först quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, hackad dill, sojabönor, finhackad rödlök, salt och svartpeppar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär äpple och sockerärtor i bitar och lägg ner i salladen tillsammans med cocktailtomater.
    • Blanda om.
    • Lägg på lax och toppa med rödlök, skivat äpple och sockerärtor.
Torrvaror
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 3 dl pumpafrön
  • 1 dl dl kokosskivor
  • 75 g gram torkade aprikoser
  • 1 dl dl russin
  • 1 dl rostade pekannötter
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 4 tsk rapsolja
  • 5 tsk olivolja
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 0.75 dl ströbröd
  • 14 msk grön pesto
  • 3.5 msk chiafrön
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk torkade tranbär
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 2 dl dl majsmjöl
  • 2.5 msk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 50 g sojabönspagetti
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 3 msk svarta sesamfrön
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl dinkelsikt
  • 200 gram kokossocker
  • 2 dl quinoa
  • 100 g sojabönor
Övrigt
  • 3 msk msk rapsolja
  • 15.5 dl dl vatten
  • 2 msk msk flytande honung
  • 1 msk balsamico
  • 12 st svarta oliver
  • 2 skiva Filmjölkslimpa
  • 300 g vatten
  • 4 dl Hallon (frysta)
  • 2 msk saffransaioli
  • 10 st soltorkad tomat
  • 0.5 dl dl rapsolja
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 3 msk stark chilisås
  • 100 g mango (fryst)
  • 4 dl frysta gröna ärtor
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 nypa nypa salt
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • färsk koriander
  • finhackade örter
  • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 8 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3.5 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm persillade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 msk curry
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk tacokrydda
  • 1 krm Ingefära (mald)
  • 1 krm Nejlika (mald)
  • 1 tsk kanel
Frukt/grönt
  • 87 g gram torkade dadlar
  • 3.7 st morot
  • 250 g sockerärtor
  • 0.5 st Broccolihuvud
  • 0.33 st gurka
  • 0.5 st mango
  • 3 tsk ingefära
  • 3 st lime
  • 4 msk koriander
  • 4 klyfta riven vitlök
  • 7 styck tomat
  • 7 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1.5 st röd paprika
  • 7 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st salladslök
  • 7 msk hackad persilja
  • 2 st palsternacka
  • 4.5 st rödlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 260 g bladspenat
  • 3.25 st apelsin
  • basilika
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st myntakvist
  • 3 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 1 st päron
  • 1 st färska fikon
  • 150 g kantareller
  • 1.5 st fänkål
  • 1 st squash
  • 2 st äpple
  • 3.5 msk hackad dill
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 1 st grön paprika
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 30 g ruccola
  • 100 g böngroddar
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • Bladpersilja
  • 500 gram pumpapuré
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 0.5 dl alfaalfagroddar
  • 0.5 st citron
  • 50 g körsbärstomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 150 g laxfilé
  • 12 st ägg
  • 600 g blandfärs
  • 200 g torskfile
  • 225 g kycklingfilé
  • 40 g salami
  • 150 g räkor
  • 1000 g nötfärs
  • 150 gram Lammkorv
  • 250 g varmrökt lax
Mejeri
  • 325 g mozzarella
  • 2 tsk tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 3 msk msk smör
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 dl havremjölk
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 250 g halloumi
  • 155 g smör
  • 1.5 dl keso dl
  • 200 g chevreost
  • 2 dl havregrädde
  • 75 g vitlöksost med örter
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 500 gram pumpa
  • 8 dl mjölk
  • 0.5 dl Smör (smält)
  • 200 g gram philadelphiaost
  • 2 dl vispad grädde
  • 1 dl sojayoghurt
  • 125 g mascarponeost
  • 4.5 st gul lök
  • 2 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!