Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 42 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1378 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 229 Kcal

      Nyponfrallor med dadlar och valnötter

  • Tisdag - 1240 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    • Lunch - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1591 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Middag - 706 Kcal

      Stekta grönsaker med gratinerad getost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1355 Kcal

    • Frukost - 340 Kcal

      Mynta och päronsmoothie

    • Lunch - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Middag - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1494 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Middag - 554 Kcal

      Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1934 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch - 554 Kcal

      Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    • Middag - 760 Kcal

      Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 302 Kcal

      Morotskaka med färskost

  • Söndag - 1426 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 760 Kcal

      Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Middag - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 77.3 gram

Fett: 83 gram

Protein: 82.2 gram

Energi: 1488.1 kcal

  • Måndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Måndag lunch 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Måndag dessert 229 Kcal

    Nyponfrallor med dadlar och valnötter

    Härliga frukostfrallor som du enkelt fryser in och tar upp vid behov. Variera gärna pålägget!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Skiva de urkärnade dadlarna och blötlägg i ½ deciliter vatten.
    • Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå i några minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka valnötter.
    • Toppa bullarna med havregryn och de hackade valnötter. Låt jäsa under bakduk i minst i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 175 grader 30 minuter innan gräddning så hinner den bli varm.
    • Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på galler under bakduk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter
  • Tisdag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Tisdag lunch 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Tisdag middag 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    En god och mättande soppa med mascarponeost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot
  • Onsdag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    En god och mättande soppa med mascarponeost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Onsdag middag 706 Kcal

    Stekta grönsaker med gratinerad getost

    Getosten blir så god och krämig efter en stund i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 15 g valnötter
    Stekta grönsaker
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg osten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och ringla över honung och lägg på valnötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min.
    • Lägg osten på en bädd av de stekta grönsakerna.
    • Skala morötterna och skär i avlånga bitar.
    • Skär paprika, squash och fänkål i mindre, avlånga bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt alla grönsaker.
    • Tillsätt bladspenat och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 15 g valnötter
    Stekta grönsaker
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
  • Torsdag frukost 340 Kcal

    Mynta och päronsmoothie

    En härlig grön smoothie med frisk smak av päron och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon, skär päronet, gurkan och sellerin i bitar i bitar.
    • Lägg tillsammans med mynta och vatten i blendern.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller i kanna, spara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Torsdag lunch 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Fredag middag 554 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta
  • Lördag frukost 318 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Gör så här

    • Dela frallan i två halvor.
    • Bred på smör, lägg på ostskivor samt en skiva paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Lördag lunch 554 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Lördag middag 760 Kcal

    Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    Riktigt god och lättlagad laxmåltid, perfekt till en lyxlunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min.
    • Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen över, extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Lördag dessert 302 Kcal

    Morotskaka med färskost

    En härlig dessert som passar alla tillfällen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 200 g morötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 msk mandelmjölk
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl Nicks Use like Sugar
    • 1 st citron
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och Nikks sötning fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter.
    • Smörj och bröa en bakform med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och Nikks sötning till en fluffig frosting.
    • Riv skalet från citronen.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med hyvlad morot.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 200 g morötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 msk mandelmjölk
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl Nicks Use like Sugar
    • 1 st citron
    • 1 st morot
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 760 Kcal

    Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    Riktigt god och lättlagad laxmåltid, perfekt till en lyxlunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min.
    • Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen över, extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Söndag middag 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil
Övrigt
  • 3 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 6 st soltorkad tomat
  • 1 dl vin
  • 10 st cornichongurkor
  • 2 msk majonnäs
  • 200 g ishavsrom
  • 2.5 dl Nicks Use like Sugar
  • 1 dl kokosolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 8 msk kaviar
  • 600 g torskfile
  • 700 g nötfärs
  • 1000 g högrev
  • 400 g kycklingfärs
  • 600 g laxsida färsk
  • 200 gram räkor i lag
  • 1 dl handskalade räkor i lag
Frukt/grönt
  • 7 klyfta vitlök
  • 6 tsk färsk ingefära
  • 3 tsk limesaft
  • 1 st mango
  • 1 st gurka
  • 2.5 st avokado
  • 2 st salladslök
  • 1.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 5.5 st gul lök
  • 1.25 st squash
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 st paprika
  • 0.5 st grapefrukt
  • 8 dl frysta gröna ärtor
  • 195 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 10.4 st morot
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st päron
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st blomkålshuvud
  • 4 st kokta rödbetor
  • 400 g grönsallad
  • 300 g broccoli
  • 4 st limeklyfta
  • 0.2 st röd paprika
  • 2 st citron
  • 12 st salladsblad
  • 200 g morötter
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st rättika
Kryddor/smaksättare
  • 6 tsk teriyakisås
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3.5 tsk salt
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 3 msk kanel
  • 3 tsk ketjap manis
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 msk pepparrot
  • 4 msk dill
  • 12 st dillkvistar
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 0.5 st köttbuljongtärning
Mejeri
  • 57 tsk smör
  • 1 dl grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 250 g mascarponeost
  • 100 g chevreost
  • 1 dl havremjölk
  • 9 msk crème fraiche
  • 2 skiva ost
  • 1 msk mandelmjölk
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 msk kesella
  • 3 msk gräddfil
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 11 tsk olivolja
  • 8 st torkade dadlar
  • 8 dl havremjöl
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 3 tsk flytande honung
  • 5.5 dl havregryn
  • 18 msk valnötter
  • 5 st valnöt
  • 3 tsk honung
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 50 g torkade aprikoser
  • 200 g risnudlar
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 200 ml passerade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!