Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 39 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1200 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 547 Kcal

      Laxgryta med champinjonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1334 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1389 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 547 Kcal

      Laxgryta med champinjonsås

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1380 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1317 Kcal

    • Frukost - 431 Kcal

      Äggröra med pancetta och tomat

    • Lunch - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Middag - 390 Kcal

      Vegetarisk linspasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1903 Kcal

    • Frukost - 666 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 474 Kcal

      Mandelbakelse med vaniljpannacotta

  • Söndag - 1450 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 390 Kcal

      Vegetarisk linspasta

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.8 gram

Fett: 96.2 gram

Protein: 72.3 gram

Energi: 1424.8 kcal

  • Måndag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Måndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 547 Kcal

    Laxgryta med champinjonsås

    Snabblagad laxgryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Dela laxen och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i  5 min på låg värme.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök, vitlök någon minut. Strö på kryddor och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka någon minut och häll på grädde. Låt koka ihop några minuter.
    • Lägg ner laxfiléerna och sjud i ytterligare några minuter. Blanda ner tomater och basilika.
    • Dekorera med färska basilikablad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Tisdag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • Onsdag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Onsdag lunch 547 Kcal

    Laxgryta med champinjonsås

    Snabblagad laxgryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Dela laxen och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i  5 min på låg värme.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök, vitlök någon minut. Strö på kryddor och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka någon minut och häll på grädde. Låt koka ihop några minuter.
    • Lägg ner laxfiléerna och sjud i ytterligare några minuter. Blanda ner tomater och basilika.
    • Dekorera med färska basilikablad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Onsdag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Torsdag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Torsdag lunch 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Torsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Fredag frukost 431 Kcal

    Äggröra med pancetta och tomat

    En tallrik med en gräddig äggröra med pancetta och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g rökt pancetta
    • 1 tsk smör
    • 4 st cocktailtomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek pancettan några minuter runt om.
    • Lägg på ett fat.
    • Lägg i smör i stekpannan och häll ner äggsmeten.
    • Vispa hastigt runt ca, 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Strö på pancettan och tomater.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g rökt pancetta
    • 1 tsk smör
    • 4 st cocktailtomat
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag lunch 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Fredag middag 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost
  • Lördag frukost 666 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En smoothiebowl där kokos får ta plats och toppas med god mango, nötter och kokosskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 666 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg mango, kokosmjölk, zest och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, pistagenötter och  kokosskivor

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Lördag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Lördag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Lördag dessert 474 Kcal

    Mandelbakelse med vaniljpannacotta

    En fräsch efterrätt med smak av vaniljpanacotta - toppa med jordgubbar och lite hyvlad choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
    • Låt smälta på svag värme.
    • Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten.
    • Täck en liten avlång form med plastfolie och fördela mandelsmeten i botten.
    • Smält choklad i ett vattenbad (spara lite till dekoration) och häll på chokladen över smeten.
    • Ställ kallt.
    • Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
    • Skär ett snitt i vaniljstången.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt honung och vaniljstång.
    • Ta av från värmen, tillsätt gelantinblad och låt svalna i ca 30 min.
    • Häll blandningen över mandelbottnen i formen och ställ in i kylskåpet minst 2 timmar.
    • Lyft ur bakelsen från formen och skär i 8 mindre bitar.
    • Skär jordgubbar i skivor och dekorera med. Toppa med hyvlad choklad.

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar
  • Söndag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Söndag lunch 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Söndag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
Frukt/grönt
  • 1.5 kg morötter
  • 2 dl sojabönor
  • 6 msk rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 30 g bladspenat
  • 0.5 st paprikaringar
  • 300 g broccoli
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st citronklyfta
  • 310 g champinjoner
  • 6 klyfta vitlök
  • 24 st cocktailtomat
  • 1 dl blåbär
  • 1 st granatäpple
  • 4 st gul lök
  • 12 dl isbergssallad
  • 562.5 g cocktailtomater
  • 3 st paprika
  • 1.5 st gurka
  • 1.5 st Isbergssalladshuvud
  • 0.5 st vitkål
  • 6 st morot
  • 1.5 st mango
  • 100 g grönsallad
  • 0.75 st squash
  • 1 st grön paprika
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 200 gram blomkål
  • 2 dl fryst mango
  • 0.5 tsk citronskal
  • 0.25 st purjolök
  • 4 st grön sparris
  • 4 st jordgubbar
Torrvaror
  • 6 dl mandel
  • 7.5 dl solrosfrön
  • 7.5 dl pumpafrön
  • 3 dl linfrön
  • 6 tsk olivolja
  • 0.4 dl kokosskivor
  • 1.5 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 800 g krossade tomater
  • 5 tsk flytande honung
  • 200 g linspasta
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 msk pistagenötter
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 150 g mandelspån
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 20 st ägg
  • 190 g tonfisk
  • 2 st kokt ägg
  • 600 g laxfilé
  • 1500 g nötfärs
  • 400 g kycklingfilé
  • 50 g rökt pancetta
  • 300 g torskfile
  • 100 g handskalade räkor
Mejeri
  • 250 g keso
  • 84.5 tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 450 g mandelmjöl
  • 750 g crème fraiche
  • 6 dl riven ost
  • 4.5 dl gräddfil
  • 450 g Apetina panéer
  • 5 msk grädde
  • 80 g fetaost
  • 1 dl mandelsmör
Övrigt
  • 20 msk majonnäs
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk gräslök
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 8 msk färsk basilika
  • 3 tsk salt
  • 3 påse tacokrydda
  • 3 msk malen curry
  • 4 msk mango chutney
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 2 tsk torkade örter
  • 4 msk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • dillkvistar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!