Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 38 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.7 gram

Fett: 90.5 gram

Protein: 72.7 gram

Energi: 1427.5 kcal

  • Måndag frukost 381 Kcal

    Frukostmuffin med ägg

    En smarrig frukost med hemgjord frukostmuffin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st frukostmuffins
    • 1 st salladsblad
    • 1 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonäs

    Gör så här

    • Dela muffinsen och lägg på en tallrik med sallad.
    • Skiva ägget och lägg över.
    • Toppa med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st frukostmuffins
    • 1 st salladsblad
    • 1 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonäs

    Måndag lunch 439 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Måndag middag 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Måndag dessert 211 Kcal

    Frukostmuffins

    Goda såväl till frukost som till soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 211 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl havregryn
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.5 dl rapsolja
    • 1 dl mjölk
    • 2 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda havregryn, mandelmjöl, pumpakärnor, bakpulver och salt i en bunke.
    • Tillsätt grekisk yoghurt, rapsolja, mjölk och ägg och blanda ihop till en smet.
    • Ställ 12 muffinsformar på en ugnsplåt och klicka i smet.
    • Toppa muffins med solrosfrön.
    • Ställ  i ugnen i 10–15 minuter.
    • Låt svalna och lägg in i frysen.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl havregryn
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.5 dl rapsolja
    • 1 dl mjölk
    • 2 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl solrosfrön
  • Tisdag frukost 162 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    Få en bra start på dagen med denna friska gröna drink!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Tisdag middag 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    En riktigt härlig kycklingrätt med goda smaker. Byt ut nektarinen till annan frukt i säsong vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
  • Onsdag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 439 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Onsdag middag 401 Kcal

    Hamburgare med champinjoner och lök

    Numera kan man köpa bra, färdiga hamburgare som går snabbt att tillaga. Har du möjlighet så lägg gärna burgaren på grillen, det ger extra smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st salladsblad
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 110 g hamburgare
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg salladsblad på en tallrik. Skiva champinjoner. Skala och strimla lök och riv vitlök fint. Hacka persilja.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek champinjoner, lök och vitlök någon minut. Strö på örtagårdskrydda, salt och peppar och blanda ner persilja.
    • Skär tomaten i bitar och lägg i en matberedare. Mixa till en salsa och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren runt om. Krydda och lägg på salladsbladen.
    • Häll över tomatsalsan och toppa med champinjon- och lökblandningen.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st salladsblad
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 110 g hamburgare
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 319 Kcal

    Frukostmuffin med färskost och lax

    Plocka upp muffins från frysen och njut av tillsammans med lax och färskost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st frukostmuffins
    • 1 msk philadelphiaost
    • 25 g rökt lax
    • 2 st rödlöksringar
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på osten.
    • Lägg på rökt lax, rödlöksringar och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st frukostmuffins
    • 1 msk philadelphiaost
    • 25 g rökt lax
    • 2 st rödlöksringar
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag lunch 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    En riktigt härlig kycklingrätt med goda smaker. Byt ut nektarinen till annan frukt i säsong vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Torsdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 162 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    Få en bra start på dagen med denna friska gröna drink!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 3 dl vatten

    Fredag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
  • Lördag frukost 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Lördag lunch 439 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Lördag middag 587 Kcal

    Vietnamesiska riswraps med kyckling och mango

    Krispiga riswraps med kyckling, färska grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att riva vitlöken fint och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och riv vitlöken, finhacka chilin.
    • Blanda vitlök, chili, ingefära, sesamolja, ketjap manis, sesamfrön, salt och peppar till en marinad i en skål.
    • Skär kycklingen i små bitar och blanda ner i marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna, lägg ner den marinerade kycklingen med marinaden och stek 5 minuter.
    • Ställ åt sidan.
    • Skala och strimla mango och avokado och alla grönsakerna fint.
    • Blötlägg rispapperen.
    • Lägg mango, avokado, grönsaker, kyckling och lite koriander på varje rispapper och vik ihop.
    • Servera knytena med chilimajjo, jordnötter och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Lördag dessert 511 Kcal

    Pannacotta med jordgubbar och vit choklad

    En krämig rosa pannacotta med smak av jordgubb och vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vit choklad
    • 1 dl frysta jordgubbar
    • 1 tsk vatten
    Dekoration
    • 2 st jordgubbar
    • 1 msk färsk mynta

    Gör så här

    • Tina jordgubbar.
    • Mixa jordgubbarna tillsammans med lite vatten med en stavmixer eller blender tills det blir en slät puré.
    • Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten och låt det stå och mjukna i cirka 5 minuter.
    • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    • Lägg vaniljfröna i en kastrull tillsammans med grädde.
    • Värm grädde på medelhög värme och låt sjuda i några minuter (den ska inte koka).
    • Ta av kastrullen från värmen.
    • Lägg i gelatinbladen och rör om.
    • Finhacka den vita chokladen och lägg ner i kastrullen.
    • Rör om tills chokladen smälter och blandningen blir jämn.
    • Tillsätt jordgubbspurén och rör om.
    • Häll upp pannacotta i portionsglas.
    • Låt pannacottan svalna och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
    • Dekorera med jordgubbar och mynta innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vit choklad
    • 1 dl frysta jordgubbar
    • 1 tsk vatten
    Dekoration
    • 2 st jordgubbar
    • 1 msk färsk mynta
  • Söndag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 587 Kcal

    Vietnamesiska riswraps med kyckling och mango

    Krispiga riswraps med kyckling, färska grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att riva vitlöken fint och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och riv vitlöken, finhacka chilin.
    • Blanda vitlök, chili, ingefära, sesamolja, ketjap manis, sesamfrön, salt och peppar till en marinad i en skål.
    • Skär kycklingen i små bitar och blanda ner i marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna, lägg ner den marinerade kycklingen med marinaden och stek 5 minuter.
    • Ställ åt sidan.
    • Skala och strimla mango och avokado och alla grönsakerna fint.
    • Blötlägg rispapperen.
    • Lägg mango, avokado, grönsaker, kyckling och lite koriander på varje rispapper och vik ihop.
    • Servera knytena med chilimajjo, jordnötter och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Söndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Övrigt
  • 2 st frukostmuffins
  • 0.5 msk majonäs
  • 10 st soltorkad tomat
  • 300 g soltorkade tomater i olja
  • 12 st rispapper
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 st vaniljstång
  • 50 g vit choklad
Frukt/grönt
  • 5 st salladsblad
  • 3000 g förkokta rödbetor
  • 1.75 st citron
  • 4 st rödlök
  • 11.25 klyfta vitlök
  • 5.25 st gul lök
  • 2 st potatis
  • 400 g grönkål
  • 0.5 st ananas
  • 1 st fänkål
  • 10.5 st gurka
  • 1 st lime
  • 3 st avokado
  • 2 st nektarin
  • 4 dl blandsallad
  • 2 st banan
  • 2 dl blåbär
  • 5 st champinjoner
  • 1 styck tomat
  • 2 st rödlöksringar
  • 1500 g cocktailtomater
  • 36 st smålökar
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 1 st morot
  • 200 g sockerärtor
  • 0.5 st paprika valfri färg
  • 1 dl frysta jordgubbar
  • 2 st jordgubbar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 1900 g kycklinglårfilé
  • 175 g rökt lax
  • 10 st ägg
  • 220 g kycklingfilé
  • 110 g hamburgare
  • 1500 g nötfärs
  • 50 g rökt skinka
Torrvaror
  • 11 msk olivolja
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 40 g cashewnötter
  • 2 tsk honung
  • 4 msk chiafrön
  • 6 msk valnötter
  • 4 tsk flytande honung
  • 6 msk pinjenötter
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 2 msk sesamfrön
  • 6 msk jordnötter
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk balsamico
  • 4.6 tsk örtagårdskrydda
  • 6 msk färsk timjan
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 26 msk bladpersilja
  • 6 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 4 msk färsk persilja
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 1 msk rosmarin
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk ketjap manis
  • 6 msk färsk koriander
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 msk färsk mynta
Mejeri
  • 450 g tärnad fetaost i olja
  • 16 g smör
  • 2.5 dl grädde
  • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1 dl mjölk
  • 250 g mozzarella
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk philadelphiaost
  • 450 g Boursinost
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g brieost
  • 2 skiva ost
  • 4 msk crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.