Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 24 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1202 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Middag - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1020 Kcal

    • Frukost - 430 Kcal

      Korvomelett

    • Lunch - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1061 Kcal

    • Frukost - 265 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon

    • Lunch - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1005 Kcal

    • Frukost - 305 Kcal

      Bananplättar med blåbär och papaya

    • Lunch - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag - 287 Kcal

      Fetaostgratinerad paprika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1795 Kcal

    • Frukost - 406 Kcal

      Grön smoothiebowl

    • Lunch - 685 Kcal

      Tonfiskröra med avokadosallad

    • Middag - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1810 Kcal

    • Frukost - 314 Kcal

      Yoghurt med mango

    • Lunch - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Middag - 401 Kcal

      Lyxiga riswraps med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 897 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Omelett med keso och frukt

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag - 257 Kcal

      Fiskrullar med avokadosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82.4 gram

Fett: 67.3 gram

Protein: 72.9 gram

Energi: 1255.7 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Måndag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Måndag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron
  • Tisdag frukost 430 Kcal

    Korvomelett

    Korvomelett antingen till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Gör så här

    • Skär paprika och korv i skivor.
    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut.
    • Lägg på korv, paprika och färsk basilika.
    • Låt omeletten stelna och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i klyftor och toppa omeletten med tomat och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Tisdag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Tisdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Onsdag frukost 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Onsdag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Onsdag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
  • Torsdag frukost 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Torsdag lunch 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Torsdag middag 287 Kcal

    Fetaostgratinerad paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela paprikor och ta bort kärnhuset.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg paprikahalvorna över.
    • Fördela grön pesto i paprikan och strö på salt och peppar.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och strö över paprikahalvorna.

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple
  • Fredag frukost 406 Kcal

    Grön smoothiebowl

    En grön smoothiebowl med exotiska inslag. Så god och nyttig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp i en skål.
    • Skala och skär kiwin i skivor.
    • Toppa smoothien med kiwi, äpple, blåbär och kokosflakes.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Fredag lunch 685 Kcal

    Tonfiskröra med avokadosallad

    Två avokado halvor som är toppade med en krämig tonfiskröra - serveras tillsammans med en avokadosallad med bland annat äpple i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Hacka gurka och paprika i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla andra ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Dela avokadon och gröp ur lite av innehållet.
    • Skär avokadoköttet i tärningar och lägg i en skål.
    • Skär äpplet i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med gräslök, salt och peppar.
    • Pressa citronsaft över.
    • Fördela tonfiskröran på avokadohalvorna och lägg salladen bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Fredag middag 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta
  • Lördag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Lördag lunch 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Lördag middag 401 Kcal

    Lyxiga riswraps med grönsaker

    Lättlagade riswraps med krispigt innehåll som dippas i en sojadressing med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser.
    • Skala och strimla grönsakerna.
    • Blötlägg risbladen, ett i taget i 30 sek.
    • Ta upp och lägg på grönsakrna och några korianderblad.
    • Rulla ihop och strö på sesamfrön.
    • Servera rullarna på ett stort fat med groddar tillsammans med dippsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 412 Kcal

    Omelett med keso och frukt

    Omelett tillsammans med keso och färsk frukt till - en trevlig söndagsfrukost helt enkelt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek till en fin omelett och lägg upp på ett fat.
    • Låt svalna och lägg på keso.
    • Skiva alla frukt och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Söndag middag 257 Kcal

    Fiskrullar med avokadosalsa

    Recept på fiskrullar med en krämig avokadosalsa till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Låt pangasiusfiléen tina.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och strö på salt och vitpeppar.
    • Rulla ihop filéerna och lägg på en smord ugnsform. 
    • Strö över furikakekrydda.
    • Riv limeskal och fördela över fiskrullarna. 
    • Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan. Skär avokado, gurka, tomater och jalapeno i små tärningar.
    • Hacka koriander fint och rör ihop alla ingredienserna.
    • Pressa saft ur limen och blanda ner i salsan tillsammans med honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera fiskrullarna med avokadosalsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 125 g keso
  • 6 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 125 g minimozzarella
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 260 g mozarella
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 6 st soltorkad tomat
  • 15 st cornichongurkor
  • 2.5 msk majonnäs
  • 3 msk honung
  • 100 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska
  • 1 st jalapeno
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 125 g laxfilé
  • 12 st ägg
  • 1 st stockholmare
  • 1400 g kycklingfilé
  • 500 g nötfärs
  • 75 g tonfisk
  • 1000 g lammfärs
  • 3 skivor skinka
  • 800 g pangasiusfilé
Frukt/grönt
  • 3 dl blandsallad
  • 19 st cocktailtomat
  • 2.5 st gurka
  • 1.5 st paprika
  • 4.5 msk rödlök
  • 100 g sockerärtor
  • 3 st morot
  • 3.25 st citron
  • 1.25 st gul lök
  • 0.5 st röd paprika
  • 95 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 8.5 st gul paprika
  • 320 g cocktailtomater
  • 400 g frysta wokgrönsaker
  • 2.5 st vitkål
  • 4 st lime
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vattenmelon
  • 2.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 2 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 65 g rucola
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st grönt äpple
  • 2 st kiwi
  • 0.5 dl blåbär
  • 2 st avokado
  • 1.25 st äpple
  • 8 st citronklyfta
  • 0.5 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 1 st apelsin
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 50 g broccoli
  • 50 g blomkålsbuketter
  • 2 st salladsblad
  • 2 styck tomat
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 1 tsk sesamfrö
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 tsk rapsolja
  • 120 g jordnötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 dl svart quinoa
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 8 st risblad
  • 1 msk sesamfrön
  • 50 g pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk gräslök
  • 0.7 kruka färsk basilika
  • 5 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 2 förp pad thaisås
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 msk ajvar relish
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • oregano
  • 4 msk bladpersilja
  • 0.75 kruka färsk koriander
  • 3 msk ljus soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 tsk furikake fröblandning

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!