Bjud familjen på en god fredagsmiddag – lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!
Gör så här
- Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
- Häll av vattnet och lägg i en skål.
- Låt svalna.
- Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
- Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
- Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
- Ställ in i kylen.
- Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
- Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
- Forma till biffar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
- Hacka cashewnöttergrovt.
- Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
- Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
- Lägg på cornichonsgurka och tomater.
- Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.