Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 14 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1367 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 689 Kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1119 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1487 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 571 Kcal

      Pokébowl med kräftstjärtar

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1525 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 855 Kcal

      Grön quinoasallad med getost och pistage

    • Middag - 664 Kcal

      Grekisk kalkongryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1140 Kcal

    • Frukost - 207 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Lunch - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1710 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Middag - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 252 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

  • Söndag - 1308 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 457 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Middag - 532 Kcal

      Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.7 gram

Fett: 76.7 gram

Protein: 84.5 gram

Energi: 1379.4 kcal

  • Måndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Måndag lunch 454 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Smaksätt en kycklingröra med curry och servera på salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs och curry.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.
    • Toppa med hackad rödlök, paprika och sockerärta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Måndag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
  • Tisdag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Tisdag lunch 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    En fräsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Onsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 855 Kcal

    Grön quinoasallad med getost och pistage

    En smarrig sallad med krämig getost och hackade nötter på toppen! Perfekt tillbehör på buffén eller som vardagsrätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 855 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa och lägg i en skål.
    • Pressa ner citron och blanda ner quinoa, sojabönor, olja, kryddor och dill.
    • Skiva halva äpplet och avokado och spara till dekoration.
    • Hacka resten av äpplet, avokadon, selleri och blanda ner.
    • Lägg upp machesallad på en tallrik och lägg på quinoasalladen.
    • Toppa med getost och hackade pistagenötter.
    • Dekorera med äpple, avokado, ärtskott och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Torsdag middag 664 Kcal

    Grekisk kalkongryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 664 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g halloumi
    • 3 tsk olivolja
    • 350 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 1 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
    • Lägg halloumin på en tallrik.
    • Skiva kalkonen i tunna skivor och bryn tills de får en gyllenbrun yta.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna (ex. broccoli, sockerärtor och gröna ärtor) och tillsätt grädde, vatten och kycklingfond.
    • Låt de koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med halloumin och sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g halloumi
    • 3 tsk olivolja
    • 350 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 1 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 tsk kycklingfond
  • Fredag frukost 207 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl bovetemjöl
    • 4 dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl bovetemjöl
    • 4 dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk honung

    Fredag lunch 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Fredag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
  • Lördag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Lördag lunch 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag middag 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    En härligt färgrik rätt med höstens svamp och betor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Lördag dessert 252 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c°.
    • Smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt till smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Blanda till sist i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite här och var i formen och ta sedan cheesecakesmeten och klicka ut i de tomma hålen. Dra försiktigt runt med en kniv för att få till ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt innan du skär upp kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör
  • Söndag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Söndag lunch 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Söndag middag 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 15 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 50 g sojabönor
  • 4 tsk rapsolja
  • 3 dl kaffe
  • 4 dl vit quinoa, okokt
  • 4 msk pistagenötter
  • 7 dl bovetemjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk valnötter
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
  • 200 g sojabönspagetti
Kryddor/smaksättare
  • 1.25 tsk kanel
  • 2.5 tsk salt
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 7 msk koriander
  • 1 msk stark chilisås
  • 1 msk balsamico
  • 4 msk dill
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 msk basilika
  • 3 msk grön pesto
  • 1 msk rosmarin
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk teriyakisås
  • 4 msk röd pesto
  • 4 msk bladpersilja
Frukt/grönt
  • 2.5 st äpple
  • 0.75 st purjolök
  • 1 blad romansallad
  • 1.35 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st sockerärter
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 st gul lök
  • blandad sallad
  • 14 st cocktailtomater i olika färger
  • 5 st citronklyfta
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 8 styck tomat
  • 3 st citron
  • 0.5 st gurka
  • 2 st morot
  • 150 g kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 1 dl blåbär
  • 1 st blomkål
  • 1.5 st lime
  • 2 dl isbergssallad
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st mango
  • 2 st salladslök
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 300 g broccoli
  • 200 g frysta sojabönor
  • 2 st avokado
  • 2 st selleristjälk
  • 100 g machesallad
  • 4 st citronskiva
  • 25 g ärtskott
  • 200 g frysta grönsaker
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 st rödbetor
  • 0.5 st rött äpple
  • 250 g trattkantareller
  • 2 st liten sötpotatis
  • 100 g spenat
  • 2 st polkabetor
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st hjärtsallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 4 dl rucola
Mejeri
  • 1 dl havredryck
  • 155 g fetaost
  • 66.5 tsk smör
  • 175 g halloumi
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 200 g krämig getost
  • 9 dl grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g Brieost
  • 0.5 dl gräddfil
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl sojayoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 900 g laxfilé
  • 50 g bacon
  • 12 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 600 g grytbitar
  • 200 g kräftstjärtar
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 350 g kalkonfilé
  • 150 g torskrygg
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 500 g kycklingfilé
Övrigt
  • 4.5 msk majonnäs
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 12 st svarta oliver
  • 1 msk honung
  • 200 g cannellinibönor
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!