Tillbaka till menyerna

800 kalorier

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 865 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 340 Kcal

      Räksallad med örtkräm

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 770 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 747 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Bananplättar med äpple och granatäpple

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 673 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 287 Kcal

      Fetaostgratinerad paprika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 958 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 182 Kcal

      Dinkelgröt med jordnötssmör och hallon

    • Lunch - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1311 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 384 Kcal

      Salciccia- och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert - 103 Kcal

      Choklad och kokosbitar

  • Söndag - 910 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.7 gram

Fett: 53.7 gram

Protein: 57.9 gram

Energi: 890.8 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 340 Kcal

    Räksallad med örtkräm

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk purjolök
    • 5 cm gurka
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 2 st physalis
    Örtkräm
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först örtkrämen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Lägg sallad på ett fat och därefter räkorna. Strimla rödlök och purjolök och lägg över. Toppa med granatäppelkärnor. Lägg skivad gurka och physalis runt om.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med örtkrämen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk purjolök
    • 5 cm gurka
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 2 st physalis
    Örtkräm
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar

    Måndag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    Sätt ugnen på 220 grader.

    Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.

    Ringa över olja och balsamico.

    Pressa över citron.

    Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.

    Spara lite ost som topping.

    Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.

    Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.

    Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.

    Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.

    Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

    Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Tisdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 196 Kcal

    Bananplättar med äpple och granatäpple

    En somrig frukost med bananplättar toppat med frukt. Här kan du variera toppingen beroende på säsong och utbud!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ner lite smet.
    • Grädda varje pannkaka i någon minut per sida.
    • Servera med hackat eller skivat äpple och granatäpplekärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Onsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 287 Kcal

    Fetaostgratinerad paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela paprikor och ta bort kärnhuset.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg paprikahalvorna över.
    • Fördela grön pesto i paprikan och strö på salt och peppar.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och strö över paprikahalvorna.

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple
  • Fredag frukost 182 Kcal

    Dinkelgröt med jordnötssmör och hallon

    En snabblagad gröt med russin och dinkelflingor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl dinkelflingor
    • 1 msk russin
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 2 msk grekisk yoghurt
    • 1 msk jordnötssmör
    • 5 st hallon

    Gör så här

    • Lägg flingor, torkad frukt, vatten  och salt i en kastrull.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Rör om gröten ca: 3 minuter och lägg upp i en skål.
    • Servera med yoghurt, jordnötssmör och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl dinkelflingor
    • 1 msk russin
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 2 msk grekisk yoghurt
    • 1 msk jordnötssmör
    • 5 st hallon

    Fredag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Fredag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika
  • Lördag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Lördag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Lördag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Söndag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 280 g fetaost
  • 3.5 msk smör
  • 5.5 dl grädde
  • 250 g ricottaost
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 0.5 dl riven mozzarella
  • 2.5 dl parmesan
  • 125 g mozarella
  • 1 msk crème fraiche
  • 150 g chevreost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 2 st salladsblad
  • 3.5 st rödlök
  • 1.3 msk purjolök
  • 5 cm gurka
  • 2.5 msk granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 5 st rödbetor
  • 0.75 st citron
  • 5 klyfta vitlök
  • 50 g blandad sallad
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1.5 st röd chili
  • 5 st salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 200 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
  • 1 st banan
  • 0.25 st äpple
  • 2 st gul lök
  • 5 st morot
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 2 st zucchini
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 1 kruka krispsallad
  • 105 g rucola
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 st avokado
  • 0.75 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 6 st gul paprika
  • 5 st hallon
  • 325 g champinjon
  • champinjoner
  • 1 st broccolistånd
  • 8 st kvisttomat
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 portion blomkålsris
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk citronskal
  • 5 st squash
  • 350.5 g cocktailtomater
  • 5 st fänkål
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 50 g machesallad
  • 8 st rädisor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 6 skiva lövbiff
  • 500 g torskrygg
  • 7 st ägg
  • 150 g kycklingfilé
  • 100 g parmaskinka
  • 90 g tonfisk
  • 100 g rökt skinka
  • 250 g varmrökt lax
  • 400 g salcciakorv
  • 500 g lammfärs
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 80 g löjrom
  • 20 st svarta oliver
  • 0.5 dl kokosolja
  • 20 g groddar
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 7 st dillkvistar
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk ljus soja
  • 4 tsk sesamolja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2.5 krm salt
  • 1 st myntakvist
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • bladpersilja
  • 3.5 msk ajvar relish
  • 3 msk grön pesto
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • oregano
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 2 msk rosmarin
  • 1 paket saffran
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 9 dl kaffe
  • 2 msk sesamfrön
  • 5 tsk flytande honung
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 50 g pinjenötter
  • 0.75 dl dinkelflingor
  • 1 msk russin
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 12 st valnöt
  • 3 dl valnötter
  • 8 st torkade dadlar
  • 4.5 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 200 g krossade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!