Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!
Gör så här
- Gör först gratängen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva fänkålen fint.
- Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
- Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
- Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala och finhacka vitlök och rödlök.
- Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
- Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett .
- Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
- Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor och groddar.