Till helgen kör vi igen – Tapas till mello! Att äta smårätter och duka upp ett bord med läckra små mumsbitar är lyxigt och gott bjud till exempel på spansk manchego ost, lufttorkad skinka, salami och korvar och goda små cocktailtomater. Gör goda gurkrullar med lax, melon och fetaostkuber, rostade mandlar och marinerade oliver. Servera nygräddade sötpotatischips och parmesanchips till!
Gör så här
Gurkrullar med lax – 4 portioner
- Skiva gurkan med en osthyvel.
- Hacka laxen och lägg i en skål.
- Blanda ner färskost, gräslök, salt och peppar.
- Lägg på röran tunt på gurkskivorna och rulla ihop.
Marinerade oliver – 4 portioner
- Lägg oliver i en skål.
- Blanda ner alla ingredienser och låt stå en stund.
Rostade mandlar
- Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner mandel.
- Låt rosta några minuter tills mandeln får färg.
- Häll på honung och strö på salt, peppar och rosmarin.
- Lägg upp i en tapasskål.
Melon och fetaostkuber – 4 portioner
- Skiva melonen i två skivor, till en rektangel eller fyrkant.
- Skiva fetaosten i samma storlek.
- Bred på pesto och lägg över en skiva vattenmelon.
- Skär ut i kuber och stick en tandpetare igenom.
Sötpotatischips – 4 portioner
- Sätt ugnen på grill, 225 grader.
- Skiva sötpotatisen med skal och lägg på en ugnsplåt.
- Strö på salt och ringla olivolja över.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills chipsen har fått färg.
- Ta ut och låt svalna.
Parmesanchips – 4 portioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg upp små högar av parmesanosten på en bakplåtsklädd plåt.
- Strö på lite chiliflakes och sätt in i ugnen i ca 5 min eller tills osten får färg.
- Ta ut och låt svalna.