Stekt kalkon med chevrépäron. Kalkon är festligt och en bra middag att bjuda på som alla uppskattar!
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva päron och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och svartpeppar. Skiva osten och lägg över och ringla honung på. Strö på oregano, pistagenötter och rosmarin. Sätt in i ugnen i ca 20 min eller tills osten har fin färg.
Gör mango chutneycrémen genom att blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt. Skiva kalkonen i 1 cm tunna skivor. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek skivorna ca 5 minuter per sida. Strö på oregano och håll varmt. Skala palsternacka, morot och rödlök. Skiva alla grönsaker i stavar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryna alla grönsaker några minuter runt om. Strö på salt, peppar och rosmarin. Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat och lägg på kalkonskivor. Servera med chévrepäron och mangochutneycrémen.