Rosa bärbullar med kardemumma är ett somrigt recept som dessutom går utmärkt att förvara i frysen.
Gör så här
Häll det mesta av mjölet i en skål. Tillsätt råsocker, salt och kardemumma. Klicka i smöret och smula i jästen. Värm mjölken fingervarm till 37 grader. Häll mjölken över ingredienserna i skålen och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut degen till två avlånga platta och strö över blåbär, vaniljpulver, vaniljsocker och råsocker på den ena och sommarbär, vaniljsocker och råsocker på den andra. Rulla ihop till två rullar och skär ca 3 cm tjocka skivor av bulldegen. Lägg bullarna i bullformar och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Jäs gärna bullarna i en muffinsplåt för bättre jäsning. Sätt ugnen på 250 ̊C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över kokosflingor över blåbärsbullarna och hackade pistagenötter över sommarbärsbullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter och låt svalna på galler.