Rosa bärbullar med kardemumma är ett somrigt recept som för tankarna till lata dagar i solen, något som man kan behöva lite till mans mellan varven. Bullarna går dessutom går utmärkt att förvara i frysen.
Gör så här
- Häll det mesta av mjölet i en skål.
- Tillsätt råsocker, salt och kardemumma.
- Klicka i smöret och smula i jästen.
- Värm mjölken fingervarm till 37 grader.
- Häll mjölken över ingredienserna i skålen och arbeta degen tills den blir smidig.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den smidig.
- Kavla ut den på mjölat bakbord och dela den i två bitar.
- Kavla ut degen till två avlånga platta och strö över blåbär, vaniljpulver, vaniljsocker och råsocker på den ena och sommarbär, vaniljsocker och råsocker på den andra.
- Rulla ihop till två rullar och skär ca 3 cm tjocka skivor av bulldegen.
- Lägg bullarna i bullformar och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
- Jäs gärna bullarna i en muffinsplåt för bättre jäsning.
- Sätt ugnen på 250 ̊C.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över kokosflingor över blåbärsbullarna och hackade pistagenötter över sommarbärsbullarna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter och låt svalna på galler.