Det är så gott och lätt att grilla en hel laxsida och servera till många personer. Tricket är att grilla filésidan först och sen vända på laxen så den får grilla underifrån med skinnet på. Då håller den ihop och du får ett fint resultat. Servera med ett gott ramslöksmör (alt vitlök och gräslök) och min krispiga potatissallad
Gör så här
- Gör först ramslökssmöret genom att mixa, smör, ramslök och salt i en matberedare.
- Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
- Lägg i frysen.
- Pensla laxsidan med olja på bägge sidor och lägg filésidan ned mot grillgallret så att skinnet är uppåt.
- Låt grilla ca 5 minuter och vänd sedan hela filén försiktigt med 2 stekspadar.
- Pressa citron över och strö på salt.
- Låt grilla i ca 20 minuter eller tills laxen är genomgrillad.
- Lyft försiktigt upp laxfilén och lägg på ett serveringsfat.
- Strö på krossad rosépeppar och toppa med färsk dill.
- Skiva ramslökssmöret och servera till den nygrillade fisken!