Gör din egen glutenfria pasta. Det är både roligt och gott. Sen kan du använda degen till olika typer av pasta, hör nedan får du förslag på ravioli.
Gör så här
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda i ägg, olja och vatten och mixa hop i en matberedare.
- Rulla ihop till en bulle och låt gärna vila i kylen en stund.
- Rör ihop fyllningen.
- Använd pastamaskin och pastaformar eller kavla ut pastadegen tunt och skär ut för hand.
- Klicka på fyllningen, ungefär 1 tsk per ravioli på den långa pastaremsan.
- Lägg på en remsa som ”lock”.
- Kläm till kanterna (nagga med gaffel alt använd ravioliformar).
- Koka upp en stor kastrull med rikligt med saltat vatten.
- Lägg i pastakuddarna och låt koka 7-8 minuter.
- Eftersom raviolin är glutenfri blir koktiden längre än för vanlig pasta.
- Servera med riven parmesan, cocktailtomater och färsk basilika.
- Ringla gärna lite olivolja över och använd eventuell överbliven fyllning vid sidan av.