Currysill och senapssill – Två snabba och lättlagade sillar.
21 december, 2017
Currysill och senapssill – Två snabba och lättlagade sillar.
Currysill – 6 portioner
270 kcal / portion
350 g 5-minuters sill
½ dl fint hackad rödlök
3 msk majonnäs
1 dl créme fraiche
4 tsk curry
Salt och peppar
½ rött äpple
Salt och svartpeppar
2 tsk honung
Dekoration: Några skivor tunt skivat och hackat äpple, rödlök och finhackad gräslök
Senapssill – 6 portioner
230 kcal / portion
1 paket ”5 minuter sill”
1 msk grovkorning senap
1 msk dijonsenap
½ strimlad purjolök
2 msk hackad färsk dill
½ dl majonnäs
2 msk gräddfil
Currysill:
Skär bort kanterna på brödet. Bred på majonnäs på brödskivorna och lägg på salladsblad. Finhacka rödlöken. Blanda ner i en skål tillsammans med majonnäs och créme fraiche tillsammans med curry, salt och peppar. Skär äpplet i små tärningar. Blanda runt och smaksätt med salt och peppar. Häll ut lagen/vätskan från sillen och skölj av filéerna. Skär sillen i mindre bitar och blanda ner i röran tillsammans med honung. Lägg på sillen på salladen och toppa med hackade äppelbitar, purjolök och gräslök.
Senapssill:
Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner de andra ingredienserna. Smaka av med peppar och ställ kallt till servering.
I dag har jag experimenterat i köket och bakat semlor! Så otroligt goda så de är verkligen värda att baka om man vill ha en nyttigare semla. Jag bakar semlorna med mandel och rismjöl och använder fiberhusk som fungerar ungefär som gluten. Jag sötade med Nicks sötningsmedel och det fungerade väldigt bra och sen hade […]
En kalorisnål och smakrik kycklingwok med sjögräsnudlar
Dinkelpannkakor med frukt och bärsallad är ett enkelt och nyttig pannkaksrecept men framförallt är det gott – perfekt mellis på helgerna och skolloven!