En härligt smakrik rätt som passar bra nu när det är lite kyligare ute. Dessutom perfekt att lägga i matlådan för en god och näringsrik lunch!
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja.
- Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
- Strö på salt och svartpeppar.
- Lägg upp på ett fat.
- Fördela fetaost på varje aubergineskiva.
- Hacka soltorkad tomat och lägg över fetaosten tillsammans med lite färsk basilika.
- Rulla ihop.
- Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
- Hetta upp en kastrull med olivolja.
- Bryn lök och vitlök i några minuter.
- Blanda ner tomater, honung och torkadeörtkryddor.
- Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
- Toppa med färsk basilika och servera med rucolasallad och cocktailtomater.