Gott nytt hälsosamt år 2022!
I dag är dagen då svenskar äter mest pizza så jag tänkte att jag bjuder er på ett nytt hälsosamt recept från onlinekursen “Grön Keto” som kan förgylla Nyårsdagen! Jag har gjort en botten på västerbottenost, ägg och fiberhusk och sen toppat med tomatsås och skaldjur – alldeles ljuvligt gott och pizzan innehåller bara 8 g kolhydrater!
Västerbottenpizza med skaldjur – 2 portioner
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
125 g riven västerbottenost
Topping 1
½ dl Arrabiata tomatsås
200 g mozzarella
½ röd lök
Lite torkad oregano
Salt och svartpeppar
Topping 2
75 g sockerärtor
200 g handskalade räkor och kräftstjärtar i lag
Dillkvistar
Tillbehör: citronklyftor och srirachasås
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 2 pizzor av degen. Platta till och förgrädda ca 10 minuter. Ta ut pizzan. Bred på ett jämnt lager tomatsås med hjälp av en sked. Skär mozzarella i skivor och fördela ost över. Skiva rödlök och lägg över och strö på kryddor.. Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 7-8 minuter. Strimla sockerärtor och lägg på pizzorna. Toppa med skaldjur. Dekorera med dittkvistar. Servera med citronklyftor och srirachasås.