Oktober…är inplanerad som en hälsomånad för mig och det känns skönt. Jag gör varje vår och varje höst en striktare livsstil och för mig passar en DETOX bra. Denna gång har jag påbörjat en kur från Renewlife som heter PURE CLEANSE som jag tycker är den bästa i Sverige. Det är en 30-dagars reningskur och jag tar 2 örtkapslar på morgonen och 2 örtkapslar på kvällen. För att få ut mycket av min detoxkur väljer jag att äta en vegetarisk kost under oktober som är fri från gluten och komjölksprodukter. Jag undviker allt socker och snabbmat samt tackar ner till alkohol – det är bara 30 dagar…

Pure cleanse

Samtidigt stärker jag upp några andra saker i kroppen och tar ett tillskott för hår och naglar samt lite extra zink och magnesium som jag har för lite av i min senaste hälsomätning. Jag äter annars inte tillskott regelbundet utan gör en insats lite då och då. Det enda tillskott jag alltid tar är min Progesteroncréme samt Wild Yam och detta behöver jag för att inte få östrogendominas.

Tillskott UlrikaNi tror kanske att jag alltid äter nyttigt och aldrig äter godis och ostbågar? Då har ni fel. Ibland får jag mail från människor som hör av sig till mig och skriver att de minsann har sett mig köpa smågodis och att jag har varit inne på Mac Donalds…! -SO WHAT!?

Jag förespråkar INTE att man alltid ska äta nyttigt och aldrig unna sig något av det goda i livet! Tvärtom, det är osunt att behöva ha en kontroll vad man stoppar i sig varje dag, varje vecka och varje månad – då blir man inte lycklig tror jag. För mig personligen, har jag hittat en bra livsstil numer där jag:

 

1. Tränar av glädje och rör på mig av lust – jag powerpromenerar varje dag med Mimmi (min hund) ca 1 timme samt tränar på SATS 2 ggr per vecka. Tidigare var det bara för att jag måste och för att alla sa till mig att man går ner i vikt av att träna…tyckte inte alls om träning…

2. Äter en ganska strikt lågkolhydratskost 6 dagar i veckan med mycket grönsaker och vegomat, gärna fisk, många ägg, fårost och getost, nötter och frön, lite frukt och bär och relativt lite kött. Tar ibland en mörk chokladbit – älskar kaffe.

3. Unnar mig en dag i veckan precis vad jag har lust på! Det kan vara en ostbågepåse eller popcorn som jag gillar eller det kan vara en påse lösviktsgodis från Hemmakväll eller det kan vara en öl eller två och ibland även ett valnötsbröd från Gateau eller en pizza…

4. Planerar in 1-2 fastedagar i veckan och äter under 500 kalorier dessa dagar. Dessa dagar är jättesköna och jag njuter även då.

5. Undviker gluten så mycket jag kan och har idag hittat bra alternativ med knäckebröd, pizzabotten och jag väljer quinoa eller ris som tillbehör när jag vill ha något mer än grönsaker.

6. Undviker komjölksprodukter och väljer istället får och getost samt använder soja och mandelmjölk. Ibland använder jag syrade mjölkprodukter som gräddfil eller yoghurt.

7. Äter en blodgruppsanpassad kost så gott det går och har bra koll på vad min blodgrupp mår bäst av – jag är AB.

8. Sover många timmar per natt – jag går och lägger mig vid 22 och sover till 07 och det blir oftast 8-9 timmar per natt. Min spikmatta är min godnattmadrass som jag älskar!