Kunskapsbanken

Det tar 66 dagar att skapa nya vanor

Enligt en studie som publicerades i European Journal of Social Psychology tar det 66 dagar att skapa en ny vana. Lika många dagar tar det även att bryta en dålig vana. Med denna kunskap kan du nu anta utmaningen för en hälsosam livsstil!

Har du också för vana att starta ett ”nyttigare liv” varje måndag, men inte karaktär nog att fullfölja
dina nya rutiner veckan ut? Du är långt ifrån ensam. Det har visat sig att det tar hela 66 dagar att skaffa en ny vana och för kroppen att registrera det i muskelminnet. De flesta vanor lever vi med hela livet, andra – som vi kallar ovanor eller dåliga vanor – vill vi göra oss av med eller byta ut mot en god vana.

Att en vana skapas på 66 dagar visar en vetenskaplig studie som publicerades i European Journal of Social Psychology av Philippa Lally och hennes kollegor på British Journal of General Practice. När kostrådgivaren Ulrika Davidsson läste denna studie insåg hon att det finns många likheter mellan deras konstaterande och hennes insikter som kostrådgivare. Därför skrev hon boken 66 Day Challenge som kom ut 2020. Den har sålts i ofantligt många exemplar och
översätts nu till andra språk.

“Jag har aldrig upplevt att så många människor och kunder har förändrat hela sin livsstil som de har gjort med 66 Day Challenge. Det är en stor glädje för mig att kunna förenkla för andra och det gör jag genom att skapa effektiva kostscheman för att snabbt gå ner i vikt. Dessutom ger jag mina kunder möjlighet att få en ny matlagningsvana – de lär sig hur man lagar maträtter snabbt och hälsosamt. Det ger matglädje!” berättar Ulrika.

Boken blev snabbt en kurs i vilken hennes kostscheman och recept samsas tillsammans med guider där Ulrika berättar hur man får en vana att planera och ligga ”steget före”.  “Det är verkligen något som mina kunder uppskattar!” Sedan finns det andra vanor som är viktiga för ett resultat: att motionera dagligen och att återhämta sig. Man kan inte förändra alla ovanor på en gång, men kunder som gått våra kurser inom 66 Day Challenge-konceptet berättar att det har varit förvånansvärt enkelt att komma i gång. Att ta ett steg i taget för en bättre hälsa är det som blir hållbart i längden!

Onlinekurserna pågår i 66 dagar där Ulrika kombinerar lågkolhydratkost med periodisk fasta. Matlagningen är enkel och hälsosam och resultatet blir att du snabbt känner dig både piggare, friskare och slankare! Med de färdiga kostscheman som ingår sparar du tid på såväl planering som som matlagning. Dessutom utlovar Ulrika sann matglädje för dig och dina middagsgäster!

Kurserna innehåller bland annat:

  • Effektivt kostschema
  • Kaloriberäknade lågkolhydratrecept
  • Prova lågkolhydratkost på olika sätt för att hitta just din metod
  • Upplev periodisk fasta som är flexibelt och gynnsamt för kroppen
  • Njut av matglädje och lär dig att laga hälsosam vardagsmat
  • Kom i gång med motion och träning på ett hållbart sätt

“Jag lovar att efter 66 dagar har du gjort en stor förändring med din hälsa på många plan. Det kommer att vara väl investerad tid och en upplevelse som har stor betydelse i ditt liv. Jag coachar dig igenom alla 66 dagar och du får redskap och möjlighet att genomföra de tio veckorna på ett framgångsrikt sätt. Välkommen till 66 Day Challenge!”