Hur ska du äta rätt för din blodgrupp? Läs om det här!

Hur vet jag vilken blodgrupp jag är? Hur ska du äta rätt för din blodgrupp och bör man träna efter sin blodgrupp? 

Vill du veta hur du bör anpassa din kost efter din blodgrupp för att må så bra som möjligt ska du gå in här och läsa mer om ABnoll-Metoden. Metoden är framtagen av Amerikanen Peter J. D´Adam och har bevisade hälsofördelar som du kan läsa mer om här.


Jag har under många år arbetat med självstudier och att äta rätt efter sin blodgrupp. Under dessa år har jag hjälpt massor med kunder att hitta en kostplan som passar individen bra genom att läsa och rekommendera en blodgruppsanpassade kostplan.

BlodgruppsdietenMitt intresse för blodgruppsdieten har också resulterat i en bok som kom ut 2016 och heter ABnoll-Metoden med Ulrika, i den rekommenderar jag dig att prova att äta efter din blodgrupp under två veckor. Om du följer kostplanen anpassad för din blodgrupp har du chans att känna en förändring i form viktminskning, minskning av dina mått, bättre matsmältning och mindre värk med mera.

Det finns fyra blodgrupper och det är 0, A, B och AB. Det som skiljer de olika blodgrupperna åt är de röda blodkropparna som har olika markörer-antigener på sin yta, vilket är anledningen till att man inte kan lämna blod till vem som helst.


Hur vet jag vilken blodgrupp jag är?

Här kommer några hemsidor och tips på hur du får reda på din blodgrupp:Ät rätt efter din blodgrupp

1. Du kan bli blodgivare – Gratis och gör en god gärning!
Hitta din blodcentral eller blodbuss nära dig- läs mer på www.geblod.nu

2. Beställa ett hemtest och gör det i lugn och ro hemma – testet tar ca 10 minuter att utföra. 
Hemsidor som säljer hemtester:
www.med24.se – 149 kr/test
www.bastpatest.se – 109 kr/test

Med detta mycket uppskattade och enkla blodgruppstest kan du i hemmets lugna vrå bestämma blodgrupp (A, B, O eller AB, samt Rhesusfaktor,+ eller -). Testet i vissa fall användas för att utesluta faderskap.

Hemtesten innehåller 1 st test och allt du behöver för att utföra testet. Testerna är dessutom CE-märkta och tillverkade inom EU, vilket gör dem tillförlitliga.


Träna efter sin blodgrupp

Hur vet jag vilken blodgrupp jag är?Förutom att äta mat efter sin blodgrupp mår också olika blodgrupper bra av olika träningsformer. 

Blodgrupp noll och B behöver träna högintensivt för att må bra, medan blodgrupp A och AB mår bäst av lugna rörelser såsom yoga och promenader. Det är också tydligt att en person med blodgrupp noll bygger muskler väldigt lätt till skillnad från blodgrupp A. Man kan även se hur förbränningen skiljer sig mellan de olika blodgrupperna. A och AB har generellt en sämre förbränning än personer med blodgrupp noll eller B.