Ät rätt för din blodgrupp
Din blodgrupp påverkar din kropp på mer än ett sätt. Testa att äta enligt din blodgrupp för att märka skillnad.
Ät rätt för din blodgrupp
Jag har under många år arbetat med självstudier och att äta rätt efter sin blodgrupp. Under dessa år har jag hjälpt massor med kunder att hitta en kostplan som passar individen bra genom att läsa och rekommendera en blodgruppsanpassade kostplan.
Alla människor är olika och behöver därför olika kostplaner. Jag jobbar med en lågkolhydratskost i grunden och kombinerar detta med blodgruppsanpassad mat och periodisk fasta. Det blir alltid en lyckad kombination!
År 2016 skrev jag en receptbok som heter ”ABnoll metoden med Ulrika” och i den boken finns det lätta guider hur du kan äta rätt för din blodgrupp och många lättlagade recept!
- Blodgrupp A – klicka här för att läsa mer
- Blodgrupp B – klicka här för att läsa mer
- Blodgrupp AB – klicka här för att läsa mer
- Blodgrupp 0 – klicka här för att läsa mer
Var kommer ABnoll-Metoden ifrån?
Amerikanen Peter J. D´Adamo ligger bakom blodgruppsdieten och menar att blodgruppen speglar din inre kemi. Denna diet saknar vetenskapliga bevis men den saknar inte forskning – närmre bestämt 70 år av far och son, bägge doktorer. D´Adamos menar att den blodgrupp du tillhör bestämmer på vilket sätt du tar upp näringen ur maten och hur din kropp hanterar stress och vad du bör äta för att må bra och behålla hälsan.
Är ABnoll-Metoden vetenskaplig?
Människan har anpassat sig till olika sorters kost genom tiderna. Folkvandringar, tillgång på föda och klimatförändringar har påverkat den genetiska nedärvda koden menar D´Adamo och har identifierat olika gentyper. Livsmedel vi äter innehåller lektiner, en typ av proteiner som kan binda sig till specifika kolhydrater och blodgruppsmolekyler. D´Adamos teori är att vår blodgrupp avgör vilka lektiner kroppen tolererar, alternativt vilka skadliga konsekvenser maten får i vårt blodomlopp. Han menar att lektinerna kan klumpa ihop blodet och skapa ohälsa på sikt eftersom vi inte är ämnade för vissa födoämnen. Detta påstående har en vetenskaplig grund bl a genom Indian Scale testet där man kan se samband mellan blodgrupp och lektin. När man äter lektiner som inte är bra för sin blodgrupp får man höga värden i detta test vilket inte är bra och således tvärtom när man äter rätt lektiner som istället främjar kroppen, då blir resultatet ett lågt värde vilket är att främja kroppens organ, främst lever och njure som är viktiga organ för din ämnesomsättning.
Vad säger läkare/sjukvården om ABnoll-metoden?
Jag tror inte att de ha så mycket kunskap i Sverige om detta vilket förvånar mig. Det är tydligt att t ex sköldkörtelproblem oftast drabbar de som har blodgrupp 0 och det är lika tydligt att den blodgruppen har mest bekymmer med mag- och tarm. Vidare så kan man se ett mönster att blodgrupp A har mer värksymptom än alla andra blodgrupper och detta går ju att rätta till med rätt kost.
Det som är vetenskapligt här är ju faktiskt intressant, nämligen genom Indian Scale testet där man kan se samband mellan blodgrupp och lektin. När man äter lektiner som inte är bra för sin blodgrupp får man höga värden i detta test vilket inte är bra och således tvärtom när man äter rätt lektiner som istället främjar kroppen, då blir resultatet ett lågt värde vilket är att främja kroppens organ, främst lever och njure som är viktiga organ för din ämnesomsättning.